Подобрява се състоянието на 18-годишния Илия от Бургас, който пострада при сбиване пред дискотека и беше настанен в реанимацията на бургаската болница с опасност за живота. Младежът е в реанимация след жестокия побой на 14 февруари.

Вчера състоянието му беше критично и болницата обяви извънредна кръводарителска акция, съобщи БНР. Д-р Светлозар Георгиев от отделението по неврохирургия сподели, че до късно през нощта са идвали хора, които са пожелали да дарят кръв за момчето:

"Неговите съученици направиха едно кръводаряване вчера, което увеличи нашите резерви. Децата искаха да помогнат, за което им благодарим".

Припомняме, 18-годишният ученик от бургаската гимназия по туризъм е изпаднал в кома след усложнения от претърпян побой пред дискотека. Дванадесетокласникът Илия Стоянов беше приет в болница с лицево-челюстни травми и опериран, но рязко се влошил. 

Футболистът Радостин Нгуен, юноша на столичния Локомотив София, се оказа момчето, пратило в кома 18-годишния бургазлия. Радостин се развихрил в бургаска чалготека след изкарани неуспешни проби във втородивизионен клуб от региона. Според близките на Илия той без причина го нападнал и започнал да налага.

Ударите обаче са били толкова жестоки, че Илия е получил множество травми по лицето, фрактура на челюстта и лицето.