Мотивът на пръв поглед най-вероятно е личен. Има конкретни данни за евентуалния извършител. Това коментира пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод залятата с киселина жена в столицата.

„Това, което мен ме интересува, е това, което чух сутринта от главния секретар и от директора на столичната дирекция, направеното до момента, предприетите действия до момента и мисля, че оперативният напредък е немалък. Нека им дадем малко време, мисля, че в крайна сметка има съвсем конкретни данни по отношение на евентуалния извършител, както и мотива, разбира се“, заяви Цацаров.

Деянието събуди въпроса за наказанията при този тип нападения, пише novini.bg. „В случая предвидените наказания са с оглед естеството на телесната повреда. Ако трябва да съм честен, вниманието в случая не е било ангажирано с размера на наказанието, защото това е предвиденото за телесни повреди. Дали те трябва да бъдат повишени, или не – това е предмет на работа на народните представители“, коментира още главният прокурор.

Пострадалата бе приета в Пирогов с 24% изгаряния по лицето и тялото. При постъпване в болницата тя бе в тежко състояние.