Солидно почерпен шофьор се вряза в спряла кола пред дома на мъж в село Бяга. Друг негов колега обаче надвиши "подвига", като е спипан да шофира с рекордните 3.04 промила алкохол в кръвта в Пазарджик. И двамата пияни джигити са арестувани снощи.

Около 23.30ч. в РУ-Пещера бил получен сигнал от притеснен жител на брациговското село Бяга. Той съобщил, че в паркирания до дома му лек автомобил се е блъснала друга лека кола.

На мястото пристигнали екипи на полицейското управление, които установили, че „Хюндай“ без регистрационни табели се е блъснал в паркираното возило. Оказало се, че зад волана е 44-годишен мъж от същото село, който е неправоспособен, тъй като бил с отнето свидетелство за управление на МПС. Последвал тест с дрегер, който отчел 1.95 промила концентрация на алкохол.

Почти по същото време автопатрул на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“ спрял за рутинна проверка „Фолксваген“. 34-годишният водач от септемврийското село Семчиново бил проверен за употреба на алкохол.

Уредът отчел „скромните“ 3.04 промила.

Двамата шофьори са задържани в арестите на полицейските управления в Пещера и Пазарджик. Спрямо тях са образувани бързи производства.