Един от осъдените доживот членове на групата за мокри поръчки "Килърите" е търсил спешно 70 хил. евро от затвора за отмъщение на хора, свързани с делото. За това има достатъчно достоверна информация, каза днес пред журналисти зам.-главният прокурор Ася Петрова, която преди поемането на ръководния пост във Върховната административна прокуратура бе наблюдаващ обвинител на разследването срещу престъпната група.

Петрова отказа да обяви дали става въпрос за заплаха за нея и кой от осъдените е търсил голямата сума пари. Тя само потвърди, че става въпрос за един от тримата осъдени "доживот без право на замяна". В края на миналата година Върховният касационен съд (ВКС) произнесе три окончателни доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев за две убийства, а на Янко Попов-Туцо беше определено наказание от 10 години затвор.

"Това, което зная от едно лице, чиито имена ще запазя, е, че едно от осъдените лица е търсило сумата от 70 000 евро. Говоря за информация, която е буквално отпреди месец", каза днес Петрова и продължи: "Това лице сподели с мен, че тази сума се е търсила в тази посока. По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение спрямо лица, свързани с делото. 

"Не говоря, че тази поръчка е свързана с мен. Говоря ви за 70 000 евро, търсени от осъдено лице, което понастоящем се намира в затвора", подчерта тя, цитирана от Дневник.

След убийството на великотърновския бизнесмен Петър Христов в София зам.-председателят на ГЕРБ и близък до убития - Цветан Цветанов, лансира версията, че може би става дума за отмъщение на "Наглите". Бизнесменът обаче е имал роля и за вкарването в затвора и на членовете на "Килърите".