Според директора на националното следствие Борислав Сарафов убийството в Нови Искър остава без аналог в новата ни история.  То е най-жестокото и мистериозно престъпление, с което сме се сблъсквали.

Продължава разследването на тежкото убийство на шестима души на връх Нова година. Извършителят не е установен. Не е намерено и оръжието.

След като бяха открити телата на Неделчо Юнаков, тъщата му, сина на Юнаков – Георги, доведената му дъщеря Нанси и приятелят ѝ Боби, вчера беше намерено и тялото на шестата жертва на кървавата разправа – Кети Кюхова.

Специален щаб работи по няколко версии – основната е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков. Проверяват дейността на Неделчо, за когото има данни, че се е занимавал с „кухи” фирми за източване на ДДС.

И шестте жертви са застреляни с по няколко куршума, обясни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той допълни, че версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството вече не е на дневен ред заради разположението на телата, тъй като една от жертвите е убита в гръб.

Днес продължават и огледите и обработката на следите. Не е ясно към този момент дали използваното оръжие е едно или няколко. Експертизите продължават, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов. Специален щаб работи по няколко версии - основната е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков.

Днес се очакват нови данни за шесторното убийство в Нови Искър, според обещаното в сряда вечер от прокуратурата и МВР.

Снимка: БТВ