Двама души на 20 и 16 години са задържани за убийството на 71-годишния Асен от Айтос. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата в Бургас. Асен Пуров бе открит мъртъв около 15:30 часа в къщата си на ул."Алеко Константинов".   

Двамата са носили един нож, с който последователно са нанесли 32 удара. В корема и после в главата. Удряли са го с юмруци в главата. Изключително брутално. Пострадалият е лежал на земята, не ги е предизвикал по никакъв начин, за да бъдат толкова агресивни. Те са задържани за 72 часа", стана ясно още на брифинга.

Подробности на него изнесоха прокурор Калоян Калоянов и председателят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева. Асен, по прякор Доктора, е убит с  32 удара с нож  в областта на тялото, корема и врата и удари с юмруци в главата „Убийството е изключително брутално и цинично, пише Блиц.

Жертвата е лежала на земята и е спяла.  Задържаните са Желязко Данчев на 20 - години и Ясен Стойчев на 16 години”, съобщиха от държавното обвинение. Според прокурор Кателиева престъплението е извършено за удоволствие. Един от задържаните  е девето дете в семейството, никога не е ходил на училище, безработен. Вторият е учил до втори клас и е от  семейство с шест деца. С една проява в миналото за кражба на метални отпадъци. 

"Има употреба на алкохол преди деянието и след деянието. Самото убийство е станало на Трифон Зарезан”, каза ком. Калоянов. "Двамата признават, че са направили деянието. Действали са за удоволствие, без конкретна причина. Ножът е един, тоест са се редували. Ножът е открит. Намерени са по него следи от пострадалия и извършителите", стана още ясно на бригинга.