Дрогирани младежи нападнаха и ограбиха таксиметров шофьор край Казанлък, съобщиха от полицията. Инцидентът се разиграл около полунощ.

Четиримата нападатели, които са на възраст между 15 и 17 години, наели таксито от село Горно Черковище в посока Стара Загора. В района на село Змеево те заплашили шофьора с нож и го ударили. Той загубил управление на автомобила и се блъснал в посока на движението. Момчетата му взели мобилния телефон, парите с които разполагал - 180 лева, и избягали.

Преминаващ шофьор подал сигнал към диспечер на таксиметровата фирма, собственик на таксито, за катастрофирала кола. На място веднага пристигнали колеги на шофьора и полиция.

Междувременно младежите повикали второ такси, което да ги откара до Стара Загора. Те обаче са били задържани, предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Тест, направен на задържаните, е установил употреба на наркотични вещества. Едно от момчетата в момента е в период на пробация заради употреба на наркотици. Пострадалият водач е от казанлъшкото село Кънчево. Не е настанен в болница, но има наранявания и е много изплашен.

Работата по случая продължава.