Съдът решава ще остане ли за постоянно в ареста Цвета Таскова - жената, обвинена за катастрофата на магистрала „Тракия”.

В събота 29-годишната жена беше обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщи Нова. Според прокуратурата инцидентът се дължи единствено на нейните действия.

Експертиза е показала, че лекият автомобил на жената няма техническа неизправност. Тепърва обаче се чакат анализите, които трябва да обяснят дали ударът в автобуса е довел до обръщането му.

При инцидента на магистрала „Тракия” загинаха шестима души, а 26 бяха ранени. Голяма част от пострадалите все още са в болница.

Състоянието на пострадалите се подобрява. От пресцентъра на болница „Св. Анна”, където са настанени част от ранените съобщиха, че през изтеклата нощ има позитивна промени в състоянието им.

Пациентите  са стабилизирани и контактни и вече всички са на собствено дишане, предаде БТВ. Няма пряка опасност за живота им, но все още са възможни усложнения, съобщават от болницата.

Ако състоянието на пациентите позволява, още днес ще бъдат направени нови операции.

Една от пострадалите жени ще бъде оперирана заради фрактура на китка и гръбначни прешлени, а друга заради фрактура на раменната кост.