Британецът, блудствал с 6-годишно дете у нас, остава в затвора. Състав на Софийския градски съд не уважи искането на защитата за условно предсрочно освобождаване на оставащите му четири години, шест месеца и девет дни наказание затвор на подсъдимия британец Колин Такър. Той е осъден за изнасилване на шестгодишно момиченце в село Ново градище, община Стражица.

Преди началото на днешното съдебно заседание, защитата поиска от съда делото да се гледа при закрити врата.

От своя страна защитата посочи, че обвиняемият трябва да бъде предсрочно освободен от затвора поради влошеното му здравословно състояние. Освен това са налице и положителни оценки за доброто му поведение и отношение в затвора, както и изпълняване на всички поставени задачи и отговорности по време на престоя му в затвора.

От Държавното обвинение помолиха съда да остави без уважение мотивите на защитата за предсрочно условно освобождаване от затвора, защото рискът от повторен рецидив е много висок. Стана ясно, че са налице данни за поправянето на лицето в престоя му в затвора.

След кратко съдебно заседание, съдът отхвърли искането на защитата за гледане на делото при закрити врата и за условно предсрочно освобождаване на подсъдимия.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в рамките на една седмица.