Софийският градски съд даде ход на делото срещу подсъдимия Йоан Матев. Той е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г.

Първият призован свидетел по делото - Марсел Матев, брат на подсъдимия Йоан Матев отбеляза пред съда, че се възползва от правото си да не свидетелства по делото, пише news.bg. След като преди три месеца първото заседание бе отложено заради нередовно призован адвокат - защитника на Йоан Матев, в края на февруари мина и фазата на разпоредителното заседание и делото бе насрочено за месец май.

Съдът приобщи към наказателното дело и заведените искови молби от родителите на убития Георги Игнатов за предявени неимуществени и морални щети в общ размер на 400 хил. лева.

Тогава защитата на Йоан Матев поиска процесът да се води при закрити врата, но съдът отбеляза, че публичността е една от гаранциите за справедливост и отказа да затвори вратите.

На днешното заседание прокуратурата заяви пред съда, че може да се даде ход на делото, тъй като не са налице процесуални нарушения. В съдебната зала бяха разпитани свидетели.