37-годишният Иво А. е мъжът, който бе наръган с нож в събота в центъра на Велико Търново. Кървавият екшън се разигра на улица „Васил Левски” пред погледа на десетки случайни минувачи, съобщава "Борба".

По информация на източници на изданието, около 13:30 часа нападателят и пострадалият се срещнали на централната улица в града. Наръганият вървял заедно с жена си и детето им, когато изведнъж между двамата мъже прехвърчали искри, разменили си заплашителни реплики, след което единият извадил нож и наръгал опонента си Иво А. в гърба.

Раненият се обърнал и му отвърнал също с удар, но паднал на земята от болка. Жена му започнала да крещи за помощ, а в този момент нападателят избягал. По думите на очевидци, извършителят на криминалното деяние бил пълен, на възраст около 35 години, облечен със синя тениска и къси панталони.

 

Свидетел на случая сигнализирал на телефон 112 в 13:40 часа. На мястото пристигат екип на Спешна помощ и полиция. Медиците транспортирали 37-годишния мъж в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и веднага е поет от дежурните в Спешно отделение. Няколко часа по-късно Иво А. бе настанен в Първа хирургия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, а медиците са категорични, че няма опасност за живота му.

Отворената порезна рана на гърба на пострадалия е обработена и до два дни ще бъде изписан от болницата. Полицията бе отцепила района на местопрестъплението до късния следобед в събота. По случая тече разследване.