16-годишно момиче с бебе на година и половина се е намушкало с нож в корема в опит за самоубийство в Смядово. Случаят станал в края на февруари, а в момента полицията разследва евентуално склоняване към самоубийство на малката булка.

На 14 години Събка заживяла в семейство с мъжа си Руско в дома на свекъра си Руско и му родила син на име Руско. Тя пристанала на средния Руско малолетна, каквато била традицията за ромската етническа група, към която принадлежала. Баща й бил все по затворите и почти не го виждала, затова с облекчение отишла в дома на Русковците, пише „Телеграф“.

По-големите в семейството се занимавали с дърварство, а младата булка се занимавала с домакинството и гледала детето си. През февруари депресия налегнала младата майка. Започнала все по-често да се чувства изнервена, вбесявало я детето, което на година и половина продължавало да суче, въпреки опитите й да го отбие.

На 18 февруари първо я ядосал малкият Руско с желанието си да суче. После хлапето разляло на почистеното цяла бутилка олио. За капак при опит да пренесе жар от една печка до друга, за да разпали, Събка разпиляла въглените и изгорила на няколко места чисто нов балатум. Това била последната капка на търпението й, отишла в кухнята, взела първия нож, който видяла, и се намушкала с него в корема.

След това младата жена излязла навън да търси помощ. Съседите извикали линейка, а момичето било откарано в болницата в Шумен и спасено. Според запознати полицията разследва дали лошо отношение към младата булка не я е подтикнало към самоубийство. И съпругът Руско, и свекърът Руско обаче твърдели, че гледали Събка и малкия Руско много добре, дори бащата на бебето смятал да сключи в скоро време и граждански брак с майка му.