"Адванс Медиа Груп" ЕАД потвърди за сделката с шведската медийна група Modern Times Group (MTG) за продажбата на "Нова Броудкастинг Груп“ АД. Общата стойност на сделката е 185 млн. евро. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от "Нова телевизия" и мажоритарен дял в "Нет Инфо".

В писмо до медиите Георги Домусчиев, който е изпълнителен директор на "Адванс Пропъртис" ООД, обявява, че инвестицията им в "Нова Броудкастинг Груп" е стратегическа за инвестиционния им холдинг.

"Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на "Нова". Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на "Нова Броудкастинг Груп" за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на "Нова" като "българската телевизия" със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми".

Официално: Братя Домусчиеви купиха Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията


Сега прехвърлянето на собствеността на Нова тв подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г. "Нова Броудкастинг Груп" АД притежава най-голямата медийна група в България.

В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. Приходите от продажби на "Нова Броудкастинг Груп" АД за 2018 г. се оценяват 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

Снимка: fakti.bg