Автобусните превозвачи искат транспортният бизнес да се регистрира по ДДС. Така щял да се изсветли сивият сектор. Това стана ясно преди среща на представители на бранша с ГЕРБ в парламента. За равенство на всички превозвачи настоя Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Трябва да се справим с нерегламентирания превоз на пътници, категорична бе тя.

Васил Пиронков посочи, че това са исканията на всички превозвачи. В сектора нямало разногласие за мерките, които трябва да бъдат предприети. Исканията са всички, които извършват превози и товари, да бъдат регистрирани по ДДС. Това е едно от условията, които ще намали нерегламентираният превоз, убеден е той.

Мярката щяла да изсветли сивия сектор. Пиронков иска да се оправят нещата в "затлачения" транспортен бранш, както се изрази.

Ще направим среща с автомобилните превозвачи, за да чуем исканията им, каза шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, цитирана от news.bg. Исканията им вече били обсъдени с премиера Бойко Борисов.