Amigo 2, Bubles, Terra, Stela di marre . Едва ли има пловдивчанин, който да е почивал на Слънчев бряг и да не е посещавал някоя от култовите кръчми, разположени на брега в северната част на плажната ивица.  Те се появиха през последните 10-15 години, но заради топ локацията и атрактивния си интериор бързо се превърнаха хит сред туристите. Дано да си пазите снимките от купоните там, защото и четирите вече са в историята след като преди два дни бяха премахнати от собствениците им. Бар Amigo пред хотел "Белвю" и ресторант Stela di marre бяха собственост на пловдивските хотелиери и строителни предприемачи братята Владимир и Петьо Кисьови.

И четирите заведения са работили в нарушение на одобрената от министъра на туризма схема. Те бяха с площ между 300 и 400 квадрата, като  площта им е превишавала схемата на министерството на туризма.

Разчистването на плажната ивица започна още миналата година след като министерството прекрати договора на предишния концесионера „Сънинвест. "Сънинвест" бе концесионер на плажа Слънчев бряг–север от 2002 г. Фирмата е на шест юридически лица и едно физическо. Повечето са собственици на хотели и заведения в Слънчев бряг и в други черноморски курорти .  Договорът с фирмата бе прекратен заради системни нарушения като ограничаване на свободния достъп, незаконно строителство и изграждане на трайни постройки.

В началото на 2017  концесията бе спечелена от „Булинвест”, която е инвеститор в хотелския комплекс "Хелена ризорт" в Слънчев бряг и е основана от покойния бизнесмен Младен Мутафчийски и Младен Михалев–Маджо.

Разчистването на ивицата започна още в началото на миналия сезон със събарянето на емблематичния бар "Бикини".  При инспекция на министър Николина Ангелакова на Слънчев бряг през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни преместваеми обекта.

 

Старият Amigo Bar пред хотел "Глобус" засега оцелява. Любимата дестинация на английските туристи в курорта всяка година е една от най- горещите парти точки в Слънчев бряг.