Рекордьорът на Гинес Ваня Иванова от козметична компания Christian of Roma ще бъде един от специалните гости на първия рожден ден на Мол Марково Тепе в Пловдив. Тази събота, 28 октомври, в обособен бюти кът за прически и стайлинг на коса, Ваня ще демонстрира колко бързо могат да се правят прически и ще дава консултации за подходящите продукти и терапии за всеки тип коса.

В интервала между 12 и 17 часа тя покаже и част от шоуто, с което беше записан рекорда й в книгата на Гинес. 

В края на миналата година Ваня Иванова счупи рекорда за 480 минути като вдигна 330 дамски прически. Средно тя отдели по минута и половина на прическа. Прическа номер 304 Ваня направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристиано - собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти Christian Of Roma, която подкрепи опита на фризьорката за рекорд. За самото вдигане на коси стилистката от Пазарджик използва продуктите на италианския бранд BES. 

Месеци наред Ваня отваряла имейла си, очаквайки да разбере дали рекордът й е официално признат от Гинес. 

„Точно когато реших въобще да не отворя имейла, те ми се обадиха и ми казаха, че съм в книгата на Гинес. Изживяването беше уникално, изживяването беше... не мога да ви го опиша. То беше неописуемо. Аз крещях тука! После плаках, много плаках. Всъщност плаках и вчера цял ден”, разказва рекордьорката.

За да постигне този успех, Ваня е отделила години подготовка. Ставала е рано сутрин месеци наред, за да тренира преди работа и да се подготви за това сериозно предизвикателство. Това потвърждават и близките й.

„Много труд, много нерви и много усмивки” - това са нещата, които Ваня е вложила според дъщеря й Габриела. Момичето разказва, че понякога майка й толкова работи, че не могат да се видят с дни. Не се сърди обаче, а е благодарна, защото знае, че Ваня го прави за нея. 

„Ваня е изключителен човек, изключително трудолюбива", разказва пък помощникът на Ваня Стоян Павлов. От няколко месеца той се обучава при нея. "Аз съм бил свидетел, когато тя е отваряла салона в 05:30 сутринта и е взимала клиенти и е работила буквално до 12 през нощта”, обяснява впечатления от упоритостта на фризьорката мъж.

Година след рекорда, упоритостта на пазарджиклийката не остана незабелязана и от козметична компания Christian of Roma, тя беше отличена на първите по рода си фризьорски награди в България – „YOU ARE THE FIRST”. Съвсем заслужено и очаквано наградата в категорията „Постижение на годината“ отиде при Ваня, а при обявяването й от водещите - Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков, залата избухна в аплодисменти. 

Как й беше връчена наградата - вижте във видеото: