Трима топ готвачи - Милен Панев, Милен Златев и Владимир Тодоров в се събират в Пловдив за кулинарен маратон. Домакин на срещата е техния колега Николай Боруков, който ще ги очаква в събота вечерта, в кухнята на ресторант "Сол и пипер".  Милен Панев е капитан на Националния кулинарен отбор Милен Панев, Владимир Тодоров - носител на титлата Готвач на България за 2016 г., а Милен Златев  има  богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха, Катар и известния лондонски ресторант Clos Maggiore. 

Владимир Тодоров е работил в Холандия, Белгия и САЩ,  като  в Белгия е бил шеф готвач в ресторант с 2 звезди "Мишлен". През 2015 година печели златен медал от състезанито “ACF Culinary Competition Baltimore Chapter”, организирано от Американската кулинарна федерация, а през 2016 става Готвач на България. 

"Разликата между добрата и лошата храна е  дребният детайл и качественият продукт". Това са думи на новатора Милен Панев, който познава добре както класическата, така и модерната кухня. Мастър шефът има много награди от наши и международни състезания, като от тази година води българския кулинарен отбор. 

"Тази вечер ще бъде много специална, тъй като Пловдив е любимо място и на тримата гост - готвачи и храната, поднесена от тях ще е истинска кулинарна симфония" коментира за TrafficNews.bg шеф Боруков. 

Вечерята ще стартира с просеко Био екстра драй  на Молтелвини. След това в чашите на гостите ше бъде налято розе на изба Драгомир,  което ще допълни стартера, приготвен от Владимир Тодоров. Той е избрал Телешки тартар, сервиран със салатка от карфиол и краставици, овкусена с мисо винегрет и сусамово олио ,домашна майонеза от соя, хрупкав лук и домашен хляб

След това щафетата ще бъде поета от Милен Панев, който представя Балотин от пилешко месо с говеждо консоме. Той ще бъде сервиран с F2F изба Съединение

Милен Златев ще приготви Патешко магре с пюре от царевица,диви гъби,опушен праз лук и патешко жу. За него готвачът е избрал  био вино на Катаржина Естейт.

Кулинарната щафета ще завърши с шоколадови вариации, приготвени от тримата "тенори" в кухнята.