„Винаги съм искала да танцувам – танцът е най-чистата форма на себеизразяване“, казва Лолита Артюхова. Младата пловдивчанка открива своята стихия в хип-хопа преди четири години.

„Мисля, че не аз избрах своя стил, а хип-хопът избра мен. “, смее се русокосата красавица.

Днес Лолита е една от изгряващите звезди на българската сцена. Съвсем наскоро тя блесна в танцовото реалити шоу Dance Arena. Тя танцуваше в отбора победител „Gladiators”, предвождан от  Виктория Димитрова-Голди, пише PlovdivTime.bg.

Танцьорката признава, че участието в Dance Arena е било изморително.

„Налагаше се всеки ден да пътувам от Пловдив до София и обратно. Преподавах и работих в Пловдив, и едновременно с това трябваше да съм на снимки в София и да тренирам с отбора ми за поредната битка. Определено си струваше всичките усилия. Аз и моят отбор сме победители в първото танцово реалити в България и това е просто невероятно чувство“, подчертава Лолита.

Лолита се е учила от най-добрите в света.

„Имах възможността да срещна невероятни танцьори и учители на Fair Play Dance Camp 2016. В България съм взимала уроци от повечето хора занимаващи се с хип-хоп. Все още продължавам да се уча“, подчертава тя.

През последната година Лолита Артюхова води собствен клас по хип-хоп в Пловдивския културен институт, където вече има десетки ученици. Наскоро отвори школа и в Асеновград. 

„Горда съм, че има такива неподправени млади хора, които искат просто да се развиват и да сбъдват мечтите си“, казва тя по адрес на своите възпитаници.

Освен музиката, пловдивчанката обожава рисуването. Завърших моден дизайн в професионална гимназия по облекло „Анна Май” с отличие по специалността, казва тя. Двете й любими изкуства са свързани в нейната житейска сентенция:  ,,Рисуването е като танца - всяко следващо движение има своя смисъл”.

Младата надежда на български хип-хоп е запленена и от родния Пловдив. „Харесвам Капана и Небет тепе, но обожавам Гребната база. Имах най-хубавата си първа среща на Гребната преди време. Едно момче тогава ме спечели - беше много специален момент за мен“, усмихва се загадъчно тя.