Зуека и Рачков връчиха първите фризьорски награди You Are The First! Господарите на ефира станаха първите водещи на първите фризьорски отличия.

На пищна церемония в зала EFE на столичния хотел Маринела, бяха отличени първенците във фризьорската професия. Собственикът на Christian Of Roma г-жа Елена Кристиано, бе подготвила изискана вечеря за гостите си.

Най-вълнуващата награда – „Почетна грамота” за постижение на годината бе дадена на рекордьорката на Гинес Ваня Иванова. Чаровницата от Пазарджик е част от техническия екипна BES, Милано, представен от Christian Of Roma. Тя прослави България със своя талант и упорство! 6 месеца подготовка, 8 часа без храна и вода, 330 вдигнати коси, нито една дисквалифицирана прическа и безвъзмездната подкрепа на приятели и колеги, донесоха признанието за рекорд на Гинес. Наградата й бе връчена от репортера на Господари на ефира Илиян Велков.

В категория Alfaparf – Фабрика за цветове почетната статуетка You Are The first грабна Оля Николова от София. А наградата й връчи Едуардо Паудо – главен техник на Alfaparf. Оля получава и правото на участие в международния конкурс за цвят на Alfaparf, както и възможност за участие в международно шоу, заедно със стилист на същата компания.

В категория BES отличник е Стефан Пондев от Казанлък. Статуетката му бе връчена лично от президента и собственик на компанията Серджио Фреголи.

Скот Фос, който оглавява платформата за международни трейнъри и арт директор на Sexy Hair зарадва Маритяна Господинова от Стара Загора със статуетка в категория Sexy Hair – Express yourself и с новината, че ще се обучава в академията на Sexy Hair в Калифорния.

Зеленте салони бяха отличени в лицето на собственика на Зелен салон във Варна – Веселина Казакова. Статуетката й бе връчена от Винченцо Валенти, експорт мениджър на O-way.

Специалният приз на сп. YOU бе присъден на един от най-младите участници Райя Райчева от София. Самият издател на фризьорската библия Марко Петрелли поздрави талантливата фризьорка.

Носителката на титлата Мис България за 1998-а Наталия Гуркова връчи на фризьора Любен Николов наградата за "Фризьорско шоу на годината".

Любимият коафьор на Николета Лозанова – Венелин Кондаков беше отличен за Фешън стилист. Той получи наградата си от звездата на NYFW – Мат Суини – криейтив директор на L`Anza, най-новата марка в портфолиото на Christian Of Roma. След броени дни Вени заминава за Лос Анжелис, където в Академията на Sexy Hair ще изучава най-новото в техниката на стилизирането и подстригването на косата.

Награда специална значка за благотворителност получи италианския гримьор Рене Бонанте. Години наред той създава визии и гримира жените, преминали през химиотерапия, за да могат да са пълноценни в своето ежедневие. Неговата кампания „Грим за една усмивка” е посветена именно на тях. Той е създател на хитови визии за театъра, киното и светските издания. Наградата му бе връчена от Евгени Минчев.

Наградите You Are The First са посветени на две големи годишнини – 25 години от създаването на Christian Of Roma и XX-а годишнина на Международния фестивал на прическата и красотата, плод на съвместното сътрудничество на Елена Кристиано с Inetrcoiffure България и Стилист Капанов. Самият корифей на ножицата раздаде 23 награди същата вечер.

Мариян Станков – Мондьо, Катя Роуз, Искра Радева, Вили и артистичния директор на фестивала Маури, Виолина Маринова, главният редактор на сп. ELLE Мария Георгиева и главния стилист на BTV Станимира Янакиева, които са и членове на журито, както и гостите на г-жа Кристиано получиха подрарък - най-новия брой на българското издание на сп. YOU, чието четвърто издание е посветено на престижните фризьорски награди. Броят е озаглавен You are The First lady

Специален гост на елегантната вечер бе г-жа Маринела Арабаджиева, придружена от директор комуникации на хотелската верига и SFW Ангелина Ангелова.

За доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите дами от квартет Интро. Елегантен балет, с ръководител Мартин Влахов оцвети нощта в танц и светлина. Публиката аплодира и появата на екипа на Inetrcoiffure България, които обраха овациите на посетителите на престижния фризьорски форум в Осака, както и на шоуто на маестро Саверио Палма.

Церемонията по награждаването е част от Sofia Hair & Fashion show, който се провежда в момента в зала EFE. Партньор на церемонията бяха Катаржина Естейт и водка Norvegia. TrafficNews.bg беше медиен партньор на събитието. 

Ето и ВИДЕО от събитието: