Яденето не е просто физическа потребност, а цялостно изживяване, смятат пристрастените към изкуството на приготвяне на храна и напитки Михаил Узунов и Петко Шаранков. Първият е барман с куп награди, а вторията е шеф - готвач и дълги години е работил в Лондон, включително и в ресторант със звезда на Мишлен. 

Двамата са направили кулинарен дует „Нож и Шейкър“, и ще се опитат да внесат една добре позната концепция по света, но чужда за родните ширини. Целта на „Нож и Шейкър“ е да сервира вкусна храна в комбинация с напитка, която да допълни вкуса на храната.

Двамата приготвят приготвят вкусна и непретенциозна храна, изкушаващи коктейли и комбинират вкусовете по различен начин. В приготвянето на храни и напитки, „НОЖ и ШЕЙКЪР използват само продукти, които лично са дегустирали, преди да ги представят в менюто пред вас. Тяхната цел е да споделят своята страст с други хора. За тях вкусната храна и напитките с балансиран вкус не са просто работа, а начин на живот. 

„Преди всичко, правим това, защото ние самите имаме добър апетит, обичаме да похапваме, да пием качествени напитки и да доставяме удоволствие на небцето и носа си. Идеята се роди още преди около 2 години, но явно е било необходимо време да узрее, за да я реализираме. Решихме го спонтанно, след поредната приятелска сбирка, на която коментирахем храната и напитките, които сме опитали по време на пътуванията на всеки от нас“ , разказват ентусиастите, които официално обявиха и първото си събитие „Питки и Напитки“. Техните амбиции са събитието да постави началото на поредица от кулинарни и  изживявания в различни клубове в Пловдив.