Благотворителен жест свърза риалити звездата Лиляна Ангелова и детето чудо на леката атлетика Лиляна Георгиева. Тази година известната пловдивчанка отпразнува нетрадиционно своя личен празник, като се отказа от подаръците за рождения си ден, призовавайки присъстващите гости на събитието да подпомогнат състезателната кариера на едно талантливо дете.

Двете съименнички се срещнаха в ресторант "Марбея" край Гребната база, където талантливата Лили получи събраната сума от благотворителното парти по случай рождения ден на Ангелова. Лиляна Георгиева е само на 17 години, но във вените й тече кръв на истински шампион - само преди броени дни тя спечели сребро в дисциплината 1500 метра на европейското първенство за юноши и девойки до 20 години в Гросето (Италия), а за последните две години успява да подобри 15 рекорда.

"Лили ми направи изключително добро впечатление по време на нашата среща. Тя е много лъчезарно дете. Пожелавам й да постигне своята мечта и да стане олимпийски шампион. Вярвам, че ще прослави България", сподели Лили Ангелова за младата българска надежда. "Идеята за подобен тип благотворителен жест е нещо, което много отдавна имах желание да осъществя и се радвам, че вече е факт. Исках да дам личен пример като подкрепя развитието на един спортен талант и благодаря на всички мои близки приятели, които се включиха в инициативата", добави още риалити звездата, за която нейните приятели признават, че винаги е готова да помогне на хората около себе си, било то финансово или морално.

17-годишната лекоатлетка сподели, че ще използва събраната сума за възстановяването от евентуални контузии, които са част от трънливия път към успеха в професионалния спорт. Ако някога й е минавала мисъл да се откаже от спортната кариера, то е било именно след спортни травми. Но дори тези трудни моменти не могат да сломят борбения дух на феноменалната Лили Георгиева. Тя се е отдала на дисциплинирани тренировки от сутрин до здрач и рядко й липсва безгрижното детство, защото истински обича това, което прави.

Именно спортът довежда Лили Георгиева от родното й село Градина в Пловдив преди седем години. Тогава тя е едва на 10-годишна, но талантът й вече е очевиден за спортните специалисти, но родителите й нямат възможност да инвестират в неговото развитие.

Поради тази причина Лили бива настанена в Дом " Княгиня Мария-Луиза", където получава социална услуга "седмична грижа", която подпомага развитието на деца с изключителен спортен талант. Шансът да попадне в дома е изиграл важна роля в развитието на спортния потенциал на младата шампионка Лили- възпитателите й я насочват към треньор, записват я в спортното училище и ежедневно й оказват подкрепа. Лили Ангелова и Лили Георгиева се разделиха с усмивки след първата им лична среща. Едната- доволна, че има шанс да подкрепи лъчезарно и борбено талантливо дете в спорта, а другата- благодарна, че все повече непознати хора й подават ръка и подкрепят нейното професионално развитие, без дори помощта да е търсена.