Известен средиземноморски ресторант на Гребната база се оказа домакин на коктейла на Френското посолство по случай Националния празник на Франция.

Събитието, на което бяха засечени френския посланик, френския консул, известни пловдивски личности и представители на Община Пловдив, беше на 12 юли (вторник).

Цели 2 часа гостите имаха възможност да похапват вкусни специалитети от световната кухня, сред които Салата „Табуле“, Рататуй, Микс от зелени салати с редукция от червен нар и киноа, Хумус, Телешко бон филе, пълнено със сладко от сини сливи и зелени орехи, Шишчета от сьомга с хамон и 3 вида чушки. А за финал бяха сервирани цели 3 вариации на неустоимите френски десерти.

Наш репортер установи, че представителите на Френското посолство вече втора година посещават ресторанта, известен със своите средиземноморски специалитети.

Дали традицията ще се запази и заведението отново ще бъде домакин на Националния празник на Франция, предстои да разберем.