Все повече български фризьори са принудени да намерят алтернатива на амонячните бои. Причината – алергиите, които им причиняват. Това е причината броят на зелените салони в България да расте. Те са създадени благодарение на концепцията за естетика, превенция и красота със силата на естествените съставки, която козметичната компания Christian of Roma разработи.
Поредният зелен салон, създаден изцяло по образец е от Търговище. Ето какво споделя неговия собственик.

Здравейте, аз съм Роси Александрова от Търговище. Както всички колеги знаят, пътят към успеха е много дълъг и труден и всеки, който цени себе си и работата си, трябва да го извърви. Ако трябва да опиша в едно изречение как започнах да работя с Rolland, то е: ”Всяко зло за добро!“ Получих алергия към амонячните бои и трябваше да избирам или нещо ново или да сменя професията си. Така научих за безамонячните бои Hcolor и реших да пробвам. Всички останали продукти от марката са с изключително качество, много добри и с тях се работи лесно. Те създават атмосфера на уют, спокойствие, чистота. Поради тази причина трябваше да предам допълнение към всичко това и с голямо желание и търпение направих работното си място приятно за мен и за клиентите ми. Естествено до мен имаше хора които ми помогнаха много, за което искрено им благодаря. Искам да споделя с Вас част от снимки от които ще придобиете представа за всичко гореспоменато.

Приятно гледане…

Стресът и забързаното ежедневие водят до различни заболявания и затлъстяване. В последните години обаче се забелязва рязко покачване на броя на хората, които предпочитат да консумират биохрани и третират тялото и косата си с биопродукти, показват анализите на експерти.

В този забързан век всичко, до което се докосваме, е плод на химическата индустрия – продуктите, които консумираме, прилагаме върху себе си и задоволяваме нуждите си, са в огромна степен продукт на лабораторни изследвания и постижения. И всичко това е с цел да се повиши производителността. Но как това се отразява върху нас, как се отразява на планетата, която обитаваме и наричаме наш дом, как ще ни се отрази в бъдеще…


Извън всичко това козметична компания Christian of Roma в последните три години разработи концепцията за естетика, превенция и красота със силата на естествените съставки. Компанията стартира проект за съвместна работа с фризьорските салони. Това е ексклузивна, иновативна и много непопулярна за нашите ширини идея и възможност за крайните потребители. Целта е да се обособят места за стайлинг, процедури и красота като се използват продукти, отглеждани на нетретирани площи и биодеградивни и рециклируеми материали.
Проектът, наречен „Зелени салони“, създаде над 100 фризьорски салона в страната, в които се работи изцяло с биопродукти и ги превърна в еко зони насред урбанизираните ни населени места.
„Това се случи благодарение на разработена програма за квалифициране на персонала на избраните обекти, които се включиха в инициативатa, която продължава да събира съмишленици”, съобщиха от компанията.
„Химията в боите влияе зле не само на клиентите, а и на нас като фризьори. Това е причината да започне да работим изцяло с продукти, които са изчистени от химичните съединение”, мотивират се фризьорите в зелените салони.
С ползите от зелените салони и биопродуктите, които се предлагат ексклузивно само в тях, Christian of Roma разяснява на специални семинари.
В които градове предстоят семинари и на какви теми – следете във фейсбук страницата на Christian of Roma


Rolland са разработили изключително богата серия за грижа за косата, която включва бои, терапевтични и стилизиращи продукти. Те са обединени под общия знаменател на зелената идея. В Компанията се вдъхновяват от опазването на околната среда. Вярват в това и цялата им концепция се гради около превенцията на обкръжаващият ни хабитат – от продуктите до опаковките и целия производствен процес.
Вече повече от 65 години естествените продукти на компанията се разпространяват в над 50 страни. Те са съобразени със стандартите за качество и стил. Благодарение на сътрудничеството на Christian of Roma и Rolland пред нас се отваря нов хоризонт – биодинамиката. Това е не само метод на отглеждане на различни растения, но и начин на живот. Философията на биодинамичното земеделие е изцяло лишена от химични и токсични субстанции за човека, растенията и околната среда. По този начин се възприема и индивида – като част от една жива система. Това е съзнателен избор, направен с цел хармония с природата и поддържане на равновесие.


С тези идеали е създадена и серията OWay, а продуктите от нея са под името Re>>Life. Вече не е нужно да се ровим в старите книги и да търсим бабини рецепти от причудливи и труднооткриваеми съставки, които да разбъркаме в странно описани съотношения. OWay са естествени и биодинамични продукти, които се отглеждат върху земи, собственост на Rolland от десетилетия. Така се гарантира липсата на пестицидна обработка, торене и каквото и да е друго третиране с химични препарати. От 30 и повече години се култивират дървесни и растителни видове като биодинамичен ирис, етично отглеждан махагон, етично култивирано тиково дърво, биодинамична лавандула и много други. От растенията се извличат съставките, необходими за производството на Re>>Life. Разчита се единствено на доброто отношение, естествения подбор, разбирането на посоката на развитие на растенията, както и трупането на опит от цялата дейност.
Напълно в тон с политиката си за извличане на естествени и биологични продукти Rolland са внедрили в сериите си за коса и опаковки от биодеградивна пластмаса. Ако промишлената пластмаса се разграждат за над 200 години, то биодеградивната такава има уникалното свойство да се разгражда за само 5 години до 99%. Това е една възможност, попадайки в „Зелени салони“ ние да релаксираме, да оставим натрапчивите мисли, да се отдадем трайно на изискан стил и истинските преживявания. Това ще са места, които са лесноразпознаваеми, особено атрактивни и много зелени разбира се. Всеки един от хората в салоните е висококвалифициран и зареден със „зелена енергия“ , която да може да предава и на всеки един от посетителите.
Търси „Зелен салон” – кътче за релакс и разкрасяване

Изцяло нова концепция за разкрасяване предлагат зелените салони на Christian of Roma Group. Това се случва чрез пресъздаване на красотата от вътре  навън. „Зеленият салон” е едно изключително ексклузивно място, в което се предлагат продукти и услуги без аналог на пазара, дори и в световен мащаб. За целта този тип салони са единични бройки в определено населено място.  Какво всъщност е предимството на един такъв салон пред традиционния фризьорски салон ?
– „Зеленият салон” е единствен такъв в определено населено място или жилищен квартал;
– предлага услуги и продукти, които не се предлагат от други салони (продуктите са изцяло екологично чисти, опаковките са стъклени, качеството е без конкуренция)
– има възможност да привлече клиенти, които търсят нещо различно, уникално и са готови да заплатят повече за това
– в салона няма миризми на никакви химични съставки, дори напротив, усеща се ароматът на биодинамични природни съставки
– салонът получава своите отличителни знаци (щендер, плакати, сертификат и др.)
– този салон е по-скоро един Wellness център, тъй като приложението на услугите е съпроводено с извършването на специални масажи
– клиентите от „Зелените салони” имат възможност да получат специална микрокамера за диагностика проблемите на скалпа и косата
– самият фризьор в зеления салон е по-скоро лекар-консултант за своите клиенти, защото може пред тях да приготви най-подходящата за проблема им маска или дори нещо повече, клиентите могат сами да си я приготвят. Така те могат да се докоснат отблизо с продукта и да се уверят в неговите истински качества.
Интересът към този тип „СПА салони” се разраства все повече, което е доказателството, че това е бъдещото.
Christian of Roma Group Ви кани да се потопите в един по-зелен свят. Новата инициатива на козметичната компания носи наименованието ЗЕЛЕН САЛОН и вече  присъства в няколко града в страната.

ДИАГНОСТИКА НА СКАЛПА С МИКРОКАМЕРА
Този проект реализира екоидеята , която в момента доминира в индустрията на красотата.В световен мащаб водещите производители в сферата на фризьорството налагат концепцията за цялостно опазване на планетата.
“Диагностичен център с микрокамера” е ново предизвикателство за всеки добър професионалист, който търси успех в бъдеще.Съвременната технология на микрокамерата осигурява не само мигновена диагностика, но и незабавна консултация за подходящите продукти за терапия.
Чрез проекта за съвместна работа на CHRISTIAN OF ROMA и RОLLAND с фризьорските салони, всички стилисти, които работят с продуктите на бранд ROLLAND, имат шанс да получат микрокамерата безплатно.