След изключително успешните  издания на „Винени вечери в  Марбея“ през първия летен месец, привлекателният пловдивски ресторант  продължава своя принос към развитието на винената култура в Пловдив-  заведенито обещава още уникални възможности за дегустация на селектирани вина, в  отлична комбинация с апетитни специалитети.  Освен магическото винено приключение, през юли отново ще се насладим на традиционните  кулинарни пътешествия, посветени на национални кухни от близко и далеч. Тематично подбраната музика  ще е неизменна част от събитията на ресторант „Марбея“, за да се потопим в една изцяло автентична атмосфера и да се насладим истински на момента.

На 6 юли ни очаква запознанство с интригуващото бутиковото вино Chardonnay Barrel Fermentet  от изба “Deuce winery“. Ако сте ценители на строго лимитирани серии, отличаващи се с безкомпромисно качество, неустоим вкус и очарователна елегантност, ще останете приятно изненадани и вдъхновени. Когато виното е отлично, а храната с превъзходно качество, остава само да направим сполучлива комбинация между вкусното ястие и прекрасното вино- така ще усетим истинския вкус и на едното, и на другото.  В ресторант „Марбея“ силно вярват, че виното и храната са едно цяло, затова при избора на специалитет с радост ще помогнат опитните сервитьори на заведението.

Следващото прекрасно събитие на 13 юли ще ни отведе в крайбрежно китно ресторантче на брега на Егейско море. Обстановката  в „Марбея“ ще бъде преобразена до неузнаваемост с гръцки ритми на живо, традиционни ястия от южната съседка и, разбира се, охладено узо Paralia, което прекрасно съчетава вкус и аромат на анасон, билки и сладки подправки. Узо Paralia е създадено за онези моменти, в които се откъсваме от шума на града и се отдаваме на приятен разговор с близки хора, вкусна храна и хубава музика. А ресторант „Марбея“ създава най- автентичната атмосфера, за да се насладим на тези малки удоволствия от живота-  бузуки на живо ще радва душата ни, узо на кристали ще се лее, а вкусните гръцки ястия ще глезят сетивата ни.

След дегустация на хубаво вино и разходка до Гърция, ресторант „Марбея“ ще бъде домакин на едно много любопитно събитие, което обещава да изненада любителите кулинари. Известният с  пиперливия си хумор режисьор и актьор Андрей Слабаков ще представи на 20 юли своята книга "Здравословно според Слабаков", която включва негова интерпретация на традиционни български ястия. Гостите на ресторанта ще имат възможност да дегустират 7- степенно меню по рецептите на автора,  да опитат чаша хубаво вино, както и да чуят от самия Андрей Слабаков историите зад създаването на интересните кулинарни формули.

На 21 юли слънчевият лъч на Испания ще премине през красивата градина на „Марбея“, когато сме поканени да предизвикаме сетивата си с кухня, вдъхновена от страната на коридата и фламенкото. Неустоими вина, заредени с испанска страст, ще засилят допълнително усещането ни за кулинарна наслада. Специалната селекция включва Albarino с неговия лъчист лимонов цвят от изба Mar de Frades; младото, сухо и живо вино Sanz Clasico  от изба La seca, както и бутилка от сорт Темпранийо с интензивен виолетов цвят от изба Emilio Moro Finca Resalso. И тъй като няма фиеста без музика, горещи испански ритми ще пуска Илия Чолаков, който многократно е доказвал, че се справя блестящо с подбора на най- подходящите хитове.

Изненадите в ресторант „Марбея“ не свършват до тук.  На 27 юли един от водещите кулинарни експерти- шеф Росен Чакъров, ще ни въведе в неговото кулинарно изкуство, демонстрирайки как се приготвят някои от любимите му ястия. Според него храната има духовен смисъл- тя е начин на живот. Той готви със сърце и замах и има богат професионален опит- съвкупността от двете предвещава още една вкусна вечер в „Марбея“, сред зеленината и чистия свеж въздух, които само локацията на Гребната база може да предостави.

Този месец може да останете затруднени в избора кое събитие да посетите в ресторант „Марбея“, защото програмата е богата и наситена, а водещи винаги са емоцията и жестът към посетителите на пловдивското заведение. Който и да е изборът ви, вече можете да  направите вашата резервация през удобната онлайн платформа Dineout- резервирането на маса става в реално време, с няколко клика, без чакане.  Получавате потвърждение незабавно, без обаждания по телефона и допълнителни усложнения. Иновацията  е поредното доказателство, че ресторант „Марбея“ иска и може да се развива, като крайна цел е винаги удовлетвореността на гостите.