Пловдивчанката Нина Миткова, която е народен представител от Воля в 44-тото Народно събрание, е вдигнала къща за близо 1,5 милиона лева. Това става ясно от декларациите на политиците към Сметната палата. От тази на Миткова се вижда, че тя и съпругът й Максим Митков притежават по ½ идеални части в палата край Гребната база. 

Освен това тя е декларирала и 228  493 лева влогове и 20 000 лева налични финансови средства.

Може би най-богатият народен представител е бившият министър на културата и в момента депутат от Пловдив – Вежди Рашидов. Скулпторът е декларирал редица влогове в долари, евро и лева в различни банки, като общата им сума е близо 2 милиона лева. Близо 1 милиона лева пък той има да взима под формата на цесия от КТБ.

През последната година той и жена му са си купили нови автомобили – Мерцедес и Ланд Роувър на обща стойност от 100 000 лева.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов се е сдобил с къща с двор в село Скутаре. Той е получил вещно право на ползване на парцела.  Двамата със съпругата му имат да връщат 45 000 лева.  Неговият съпартиец от Обединени патриоти Александър Сиди няма никаква собственост, а единствено кредит в размер на 12 500 лева.

Водачът на листата на БСП Иво Христов и съпругата му имат три апартамента в София,както и три автомобила. Наличните им финансови средства са 30 000 лева, като имат да получават и заем от 32 000 лева от чуждестранно лице.

Бившият директор на Окръжна болница Георги Йорданов, който също е народен представител от БСП, има над 150 000 лева със съпругата му в банки. Те притежават и два апартамента в Пловдив и къща в село Брестовица. Йорданов изплаща и автомобил на лизинг в размер на 58 000 лева.

Най- младата депутатка в 44-тото Народно събрание – Теодора Халачева е декларирала единствено автомобил – Пежо 206 за 600 лева.

Друг бивш пловдивски кмет Спас Гърневски е декларирал два наследствени апартамента под тепетата, както и две къщи в селата Ахматово и Добралък. Преди 3 години той си е купил и Лексус за 28 000 лева. Наличните му финансови средства са 4800 лева, а кредитите 8000 лева.

Председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова и съпругът й имат влогове в банки за над 350 000 лева.