Най-кроткият и възпитан бал се проведе вчера в хотел „Тримонциум“ в Пловдив. За разлика от предишните дни, когато шумотевицата тресеше небесата, снощи в центъра на Пловдив беше почти тихо. Празнуваха заедно абитуриентите от пловдивското училище „Пейо К. Яворов“, Професионалната Гимназия по Хранително-Вкусови Технологии „Св. Димитрий Солунски“ от Асеновград и Професионалната гимназия по селско стопанство от Белозем.

Макар и някои да имаха по-скромни възможности и да не се носеха по последна дума на висшата мода, учениците демонстрираха шик и добри обноски. Клаксоните на колите едва се чуваха, свирките се надуваха рядко, а броенето до 12 беше с доста децибели по-ниско от предишните вечери.

За сметка на това кавалерите се отнасяха далеч по-галантно към дамите си, а учителите играеха главна роля. Далеч по-малобройни бяха и свитите от роднини и приятели, които съпътстваха абитуриентите от Асеновград и Белозем. Плахостта обаче не попречи на дванадесетокласниците здраво да се повеселят на абитуриентската си вечер.