Агнешка плешка на фурна с ароманти подправки, телешко джоланче, което се топи в устата, гарнирано с пюре от целина или картофи, с вкус на трюфел, токачка с хрупкава коричка, сервирани с чаша добро червено вино. Това са само малка част от изкусителните предложения на шеф Николай Боруков в ресторант „Salt & Pepper”. През януари той посреща своите гости със специални промоционални цени на ястията от дивеч и месните гозби. 

Зимата наблягаме на вкусните печени меса. Да поседнеш с приятели в студената вечер, а около теб да се носи уханието на сочно телешко или гъделичкащо ноздрите агнешко - това е истински празник за сетивата, казва шеф Боруков. 

В ресторанта си той работи със сезонните продукти, които са свежи и пресни. Всеки ден е на пазара, като само един поглед му е достатъчен да отдели качественото. Месото винаги е прясно и идва от ферми с гарантиран произход. 

Клиентите могат да опитат агнешко джоланче , наложено с билки, с пюре с целина и шалот, телешки бузи в масло и чесън с печен сос.  В листа присъства и токачката, която е една от запазените марки на ресторанта.

Сочните пържоли и стекове са основна част от  менюто на „Salt & Pepper”.  Кървавите стекове идват от всички краища на света. В ресторанта поднасят прочутия говежди Рибай  стек с кост, както и Вагу рибай рол стек от  селектирана японска порода.  

Обедните менюта на ресторанта също са сред предпочитаните от чревоугодниците под тепетата. 

TrafficNews.bg