Най-добрата ни тенисистка - пловдивчанката Цветана Пиронкова вече има булчинска рокля за сватбата, която вдига след месец, научи TrafficNews.bg

Първата ни ракета ще каже "да" на дългогодишния си приятел - бившия футболист на Локо (Пловдив) Михаил Мирчев.  Те са сгодени вече повече от две години, но отлагат събитието заради участията на Цвети по турнири.

Самата Пиронкова отказа да коментира темата при завръщането си в София след отличното си представяне на "Ролан Гарос"

След месец се получава пауза между "Уимбълдън", Олимпиадата в Рио, на която Пиронкова най-вероятно ще участва след достигането до 1/4-финалите на "Ролан Гарос", и Ю Ес Оупън и всичко това повлияло на избора на дата,

“Цвети вече си уши булчинската рокля. Показа ми я на снимка. Сватбата ще е в хотел “Маринела” в София, но няма да е много голяма - максимум до 100 души", разкри брат й Енчо Пиронков пред в. 24 часа.

“Сестра ми ми писа на вайбъра, че е много щастлива. След “Ролан Гарос” сестра ми има още изпитания - заминава за Англия. Ще играе в Бирмингам и Ийстбърн," допълва той.

Иначе много пловдивчани тренират на тенис базата изградена от Пиронкова в родния град. Цвети закупи от общината мястото за 250 000 лева през 2011 г. Сега там има 5 червени корта, три твърди и 1 зелен, т.е. с тревна настилка.

"Това, което Цвети прави, е много повече от бюджета, който отделяме за популяризиране на града," коментира кметът Иван Тотев.

Според него общината е проявила жест, като е продала парцела си на преференциална цена. Имотите, където е и този на Пиронкова, били значително по-скъпи, тъй като попадат в екологична зона. Наблизо е обширна гора, която е в Натура 2000.

TrafficNews.bg