Ръст на почивките покрай 3 март заради насъбралите се четири почивни дни отчитат туроператори. Пловдивчани предпочитат да почиват в чужбина, като най-желаната дестинация е Италия. След нея се нареждат Тайланд и Дубай.

По време на празниците пътуват основно хората с възможности, отбелязват турагентите. Най-често закупуваният пакет е за две нощувки до Италия, като цената е малко над 200 лева с автобус и около 700-800 лева със самолет.

Несъмнено една от любимите дестинации на пловдивчани – Гърция, остава сред предпочитаните. Но поради блокадата, продължила месец и половина, много хора са се отказали от почивката си в южната ни съседка или отлагат решението дали да заминат до последния момент.

При избора си на почивка българинът търси основно ниска цена, като оставя качеството на заден план. Той залага основно на тризвездни хотели и промоционални пакети, като планира почивката си отрано, винаги обаче има и почиващи, които избират пакети в последната минута, коментират туроператори пред TNS.bg.

Още новини четете ТУК

Теодора Цонева TNS.bg