Хиляди фенове на българската музика напълниха Античния театър за наградите на БГ радио, като Пловдив за втора поредна година бе домакин на събитието. Бяха направени премиери на най-новите 10 песни, победители бяха излъчени в 9 категории.  За първи път жена бе основен и единствен водещ на церемонията - Милица Гладнишка.  С най-много номинации бяха Ицо Хазарта, Любо Киров и Графа, а Хазарта грабна три награди..

Капацитетът на Античния трябваше да е 50 процента пълен поради мерките срещу заразата с коронавирус, но по трибуните определено имаше много повече хора. В началото на церемонията зрителите бяха призовани да спазват социална дистанция и да се раздалечат във всеки един от секторите.
 
Шоуто откриха момичетата от 4Magic. Първата статуетка отиде при Алма в категория за БГ Дебют. В категория БГ Дует/Вокална група победи Скандал. Отличиха ги братя Аргироови. Наградата за БГ видеоклип спечели "Нависоко" на Васил Стефанов, песен на Миро и Койна Русева. "Неправилен рап" на Ицо Хазарта взе наградата за БГ албум, а публиката полудя и започна да скандира името му. Междувременно церемонията бе за кратко заглушена от тържествената заря по случай празника на гарнизон Пловдив. Най-добър БГ Текст е отново на Хазарта - песента "Имама човек"  на Ицо Хазарта и Хоумлес.
 
 
Наградата за БГ Група спечелиха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. За пръв път получавам подобна награда, знаково е, е това става в любимия ми град, каза Вълдобрев. БГ изпълнителка е Михаела Филева, а БГ изпълнител - отново Ицо Хазарта, като наградата му бе връчена от кмета на Пловдив Здравко Димитров и Михаела Филева. Не съм очаквал тези три награди. Една песен е хубава, когато публиката я харесва, заяви Хазарта. Наградата за БГ песен спечели "Не бих могъл" на Венци Венц, Павел и Любо Киров. Последният обаче не присъстваше, тъй като е пострадал при битов инцидент. Призът БГ Вдъхновение отиде за дует Ритон. В края на церемонията с огромна торта на сцената бе отбелязан рождения ден на Наско от БГ радио.