"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух.

Тя е една от малкото българки, присъствали на легендарни събития заедно с членове на кралското семейство и винаги впечатлява с бляскава визия и красива усмивка.

Нейното име е Каролина Александър. Тя е родом от град София, където учи в Англо-Американско Училище, а след това продължава в The American International School в Залцбург.

След като завършва средното си образование, тя заминава за Гърция, където учи „Международен бизнес” в Anatolia College, а по-късно обогатява знанията си в тази сфера и избира да продължи в International University в Монако, където остава да живее.

Именно там, тя се запознава с голямата си любов и неин годеник Емир Сарар, който е наследник на компанията SARAR - един от най-големите производители на текстил в световен мащаб.

През есента на 2018-та, Каролина и Емир лансираха нова модна линия, чиято световна премиера бе в Истанбул, а в момента българката продължава да менажира един от големите онлайн магазини за дрехи.

Пословнично елегантна, тя предпочита да се облича в светли, но не натрапващи се цветове, които задължително се носят с шапка.  

Какво още разказа за живота, пътешествията и стила си на обличане Каролина Александър пред Trafficnews.bg, вижте в следващото интервю:

- Разкажи ни за себе си!

- Аз съм образец за щастливия човек. Безкрайно обичам живота, природата и животните. Имам способност да изживявам всеки момент като за последно. Благодарение на моите родители, имах възможност да живея щастливо в много държави, и благодарение на тези възможности проговорих 7 езика, но най-много се гордея, че съм българка.

Произлизам от ексцентрично семейство каквато съм и аз. Голям противник съм на предателството, нерешителността, завистта, лицемерието и алчността на хората от всички социални групи. Имам много цели и върхове, които тепърва успешно ще реализирам и покорявам.

- Какво е да живееш в Монако?

- Монако за мен е моят сърдечен дом! Там се чувствам в моето море, което е брилянтно чисто и изпълнено с цветовете на преуспелия живот. Там завърших и моето висше образование. Аз бях първият приет студент от български произход, с което по безспорен начин показах и затвърдих тезата за умните и красиви българи.

Никога няма да забравя първия ми ден в час по информатика. Моят професор Патрис Сердженти ме изгони от часът след като спорих с него пред всички, как първият компютър е изобретен от българинът Иван Атанасов, като той твърдеше друго. След голям конфликт, той ми се извини и до ден днешен ме помни като студента, който го е научил на това, че човек се учи докато е жив.

Снимка от International University of Monaco с нейните професори

- С какво се занимаваш в момента?

- Притежавам дялови участия в различни компании и дружества, както самостоятелно, така и в съдружие с родителите ми и моят годеник Емир Сарар.

Едното ми хоби е моят онлайн магазин www.Jancail.com, който предлага за Българският пазар над 20,000 достъпни дамски и мъжки артикули, аксесоари и обувки.

С Емир и неговото съдействие произвеждаме текстилни продукти за големи местни и международни фирми. В момента произвеждам текстилни продукти за една нова Веган марка, която е базирана на продукти, произведени без нищо животинско. Както споменах, много обичам животните и за това се наех с тази задача.

Emir Sarar, Каролина, Tom Wlaschiha от Game of Thrones, блогърката Dilara

- Кой е мъжа до теб и мислите ли за сватба?

- Мъжът до мен е този, който трябва и заслужавам да бъде: красив, добър и успял. Той произлиза от много голямо турско семейство, Sarar, което държи най-голямото текстилно производство в света (след Китайският пазар). Имат над 450 магазина по света на собствената си марка Sarar. Те са най-големите производители на мъжки костюми в света и най-големите купувачи на платовете Лоро Пяна (Loro Piana) и Ерменегилдо Зеня (Zegna). Тяхната марка Sarar облича личности като Президент Джордж Буш и Барак Обама.

Sarar Holding еднакво скоростно се занимава с петрол, строителства, транспортни фирми, държат правата за Renault, Toyota, Lexus (за Турция), застраховки и други.

С Емир сме сгодени вече три години и сме заедно от пет. Уютност тържеството (Сватбата) ще има, след като разбера как да събера всички наши еднакво важни приятели, които са пръснати по света. Дилемата идва от там как да ги докарам всички в една държава в един ден. Това за мен е като трудна математическа задача която почти съм решила!

- Пищно сватбено тържество или малка церемония с близки хора?

Грандиозен парад на любовта и на приятелството - така бих описала този ден за мен. Не харесвам думата сватба.

В Almaty Kazakhstan - сватбата на казино магната Marat Abishev

- Ти имаш изключителен стил на обличане! Как би го описала?

- Благодаря ви! Моя стил определя моя артистичен характер. Изразявам този талант в това, което аз се опитвам да символизирам: смелост, силен характер, класа.

Във Франция, заедно с близката приятелка на Каролина Martika Caringella - телевизионна водеща, участвала с много риалити предавания

- Кои са най-скъпите вещи в гардероба ти?

- Всички вещи подарени с любов са скъпи. Това е фактора, който определя тяхната стойност за мен. Имам бижута с високи карати, чанти от екзотични кожи и какво ли не, но какво биха стрували, ако човек е сам? Стойността им е много по-висока от цената за мен, заради жеста и спомена, който ми е създаден.

Мога да се похваля че имам над 400 чифта обувки, истински любител съм на красивите вещи и всяка една от тях, която съм си купувала сама, съм си я избирала с голяма любов. Принципа ми на покупка е : по-добре един лимитиран и качествен продукт, отколкото 5 по-незначителни. По тази логика с годините си създадох една много стойностна и качествена колекция от експлозивни вещи, стойността, на които се вдига с годините и за мен това не са дрехи, чанти и обувки, а едно голямо лъскаво хоби.

На събитие на бижутера Jacob & Co в хотел Hermitage, Монако

- Как си представяш най-красивата рокля?

- Аз имам изисквания към красивата рокля! Трябва, когато я облечеш, да те кара да чувстваш, че е ушита за теб.  Тя изразява персоналността на своя носител . Важността на избора и е конкретно свързан с това, да не предаде други погрешни изводи и характеристики на лицето, което ще я облече.

Цената на роклята не е от значение. От значение са аксесоарите, обувките и прическат,  които задължително трябва да съответстват на модела.

Тези фактори определят крайния резултат за съответната рокля, която впоследствие ще наричаме красива.

Една от любимите рокли на Каролина

- Разкажи ни за актуалните тенденции в модата през новия сезон?

- Моите наблюдения в последно време са, че тенденциите преминават в посока унисекс дрехи, които са прекалено женствени за мъжете и недостатъчно женствени за жените. Този стил ми харесва до една степен, но не е за всеки. С всяка следваща година елегантността на хората се отдалечава от финеса, изискаността и добрия вкус.

Не съм любител на тенденциите. Обичам да ги създавам. Човек трябва да е елегантно оригинален. Много преди всички имах дебели вежди (майка започна с това, ако трябва да съм честна), панделката от коса на Лейди Гага сложих, година преди клипът и да излезе на екран.  Розовия нюанс в косата го имах, много преди Шанел първи да го пуснат като тренд и много много други. Моят съвет е : Не трябва да те е страх да си различен, това е нещот,  което те прави специален и красив.

Brunello Cucinello event Yacht Club Monaco

- Какъв съвет и препоръки би дала на бъдещите абитуренти?

- Моят съвет ще бъде по скоро житейски, отколкото моден. Всеки има свой вкус и не мисля, че е редно да си налагам мнението относно техните решения.

Аз не съм привърженик на абитуриентските балове. Те по своят състав не са балове и нямат нищо общо в този им смисъл.

Чужда или своя актуална кола, дълга рокля и костюм за една нощ не прави бал.

Аз например, бих започнала да спестявам до навършване на моите 25 години да влагам и обмислям реализирането на малки инвестиционни проекти или за първия ми недвижим имот.

Всеки, който мисли перспективно и от рано има голям шанс да се издигне. Мога само да напомня, че начина, по който човек се представя, това е неговата бизнес картичка в живота.

Рожден ден на яхтата на Chloe Green

- Кое е било най-бляскавото събитие, на което си присъствала? 

- Трудно се впечатлявам, но последните две събития доста ме изненадаха със своята прелест, красота и богатство.

Приятелите ми, които ме поканиха на техните бляскави събития са от Индийски произход. Първото такова беше в Монако преди 7 години по времето на Формула 1. Собствениците на Air India организираха частно парти на тяхната яхта “Индиен Епрес”. Това, което европейците знаят за “грандиозно” празненство бледнееше пред това, на което бях гост и видях там. Дрехи от злато рубини в невиждани и нечувани размери и всичко останало като в най прекрасните приказки.

Следващият случай беше в Делхи, Индия. Емир и аз бяхме поканени на 10-годишен юбилей от сватбата на неговия най-добър приятел. Подобно празненство, но този път в Индийски Дворец.

Това, което за хората е събитие,за мен е ежедневие. Начинът ми на живот върви в този тренд от дете. Поради контактите ми с космополитни личности произтичащи от моето семейство и на по- късен етап от самата мен, винаги съм имала покани за бляскави събития в резултат, на които завързах интереси контакти , приятелства и дори вече роднини.

- Ти бе единствената българка, която застана до кралското семейство на откриването на Royal Ascot 2018! Какво е чувството?

- Винаги е завладяващо да застанеш близо до кралицата на нейни празненства, където си предпочитан гост. От една любов към шапките, твърдя че съм голям фен и колекционер на емблематичните шапки, оттам ми се роди интереса да присъствам точно на това събитие. Бях безкрайно щастлива, че ще имам възможността да мога да се облека подходящо и да присъствам на събитие, което се върти около цяла култура, базирана на определено облекло, в което шапката е водещ фактор.

Самoто събитие “Royal Ascot” е съвкупност от интересни изискани личности, истински Лордове, (не такива купили титли от Интернет), известни актриси и певици, и сбирка на кралски особи от цял свят. Моята покана бе дадена от моят много близък приятел Кан Али Кан, който е от старо кралско потекло в Пакистан.

- Кой е любимият ти град в България и мястото, което те зарежда с позитивна енергия?

- България за мен като цяло е еднакво специална, въпреки че голяма част от моя живот аз прекарвам извън нашата държава. Определено, като кацна на летище София се чувствам у дома. Относно зареждащо място в Българя, това е когато съм при моят красив братовчед Великият Епископ Сиони, новият игумен на Бачковския манастир.

Общото между нас двамата не е само роднинската и духовната ни връзка, но и това, че блестим ,където и да се появим. Според мен, той кара всички да се чувстват зареждащо. Той е един перфектен представител на България. Въпреки многобройните покани да служи в чужбина той избра да остане тук.

- А кои места по света си посетила и на кое би се връщала отново и отново?

- Местата, които съм посетила, и на които бих се върнала са тези, където имам приятели. Те са тези, които създадоха дадената дестинация за мен и ме посрещнаха така, че да я видя от специална гледна точка. Не харесвам безцелно да пътувам по екскурзии, защото за мен не си заслужава да ходя някъде и да гледам неща, които мога да видя и в Google.

На много места съм била, но мога да кажа къде не съм била и къде бих отишла. Япония, Нова Зеландия, Сафари в Африка, Круз на новия Титаник, който излиза догодина, и Аляска!

На сватба в Германия с известния актьор Ariyon Bakare

 

С Ирина Шейк

С Nicole Coste (с жълтата рокля), от която Принц Алберт има незаконно дете

В магазина на Sarar в Dusseldorf - Vogue Fashion Night

С Jeremy Meeks и Chloe Green

Емир с футболиста Adil Rami в Монако на вечеря

Каролина и Gunjdan Sodhi благотворително правят хляб за бедните в Делхи, Индия

Каролина, Chloe Green, Michelle Rodrigues, Mohammed Al Turki