Според едно неписано правило колкото по-малко обичаш една жена, толкова повече тя те харесва. Някои мъже активно прилагат тази формула дори и с онези дами, които наистина им допадат. Но това не е единствената причина, поради която представител на силния пол може да се държи необяснимо хладно с вас.

Недостатъчно идеален?

И така, защо мъжът би игнорирал жената, която харесва? Това може да е предизвикано от честността му към себе си. Той може да осъзнава, че не е готов за серозна връзка и да спазва дистанция, за да овладее чувствата си, пише woman.bg. Разбира се, при това не му е твърде лесно да го направи, затова дамата насреща се чуди какво става – симпатията към нея е очевидна, но няма никакво развитие. Друга причина, която може да поласкае жените, но не решава проблема, е съмнението на мъжа, че не е достатъчно добър за обекта на страстта си. Това е сериозен довод той да избягва жената, която харесва. Страхът да ви се стори скучен, да се окаже по-лош от конкурентите и да ви се стори финансово несъстоятелен може да превърне потенциалния ви кавалер в непристъпен айсберг.

Не е готов да направи първата крачка

В тази графа можем да включим и страха му да бъде отхвърлен в случай на ухажване – особено ако е много влюбен. Ако се чудите защо мъжът игнорира жената, към която явно не е равнодушен, не изключвайте вероятността той просто да се бои от отказа ѝ. Проблемът може да се корени и в пасивността на кавалера – може пък той да не умее да поема инициативата, да чака вие да направите първата крачка?

Хем иска, хем не му стиска

Да, не бива да забравяме, че всеки мъж си има своите съмнения. Той ви харесва, но не е сигурен, че точно сега има нуждата да започне нова връзка. Той претегля всички „за“ и „против“, опитва се да се вслуша във вътрешния си глас. Това може да е дразнещо, но подобно прецизно обмисляне все пак е добър знак. Въпросът е само да се спази баланс между неговите размисли и вашето чакане. Всичко с мярка, нали така? И още една важна подробност – той може да се бави с решението, защото вече си има партньорка. Дали ще намери сили да се раздели с нея и да отвори нова страница? На този въпрос не можем да отговорим. Оставяме на вас да прецените дали да форсирате нещата или да оставите мъжа да разреши съмненията си.

Той води своя игра

Разбира се, не можем да пропуснем и това. Мъжът може да игнорира жената, която харесва, защото просто си играе с нея. Умишлено се държи равнодушно, за да вдигне залозите, да я накара да кипи от любопитство и желание. Тук отново всичко зависи от дамата. Но каквато и да е причината за хладно отношение към вас, запомнете едно – не се съмнявайте в себе си. Ако някой гледа през вас, защото не е готов за сериозна връзка, не се вкопчвайте в този романс. Да, границата между необходимите усилия и безсмислените опити да се промени нещо е твърде тънка. Но ако мъжът наистина се интересува от вас, той ще намери начин да ви го покаже. Може да не бърза много, но ще започне да предприема някакви действия. Ако той така и не направи крачка към вас, забравете го. А най-универсалната истина е, че нито един мъж не обича прекомерното внимание към своята особа. Имайте го предвид. Успех!