Голяма част от популярните коледни песни доста са ни омръзнали, защото в този сезон се въртят постоянно по радиа и телевизии. Не можем обаче да отречем, че без тях настроението не е съвсем същото. Ученият Джон Бенет от Университета Бъркли се е заел с амбициозната задача да открие кои елементи от коледната музика ни карат да се чувстваме толкова весели. Благодарение на изводите му е създадена най-щастливата песен на всички времена.

Бенет сравнява и категоризира десетки празнични песни, след което установява, че най-добрата сред тях трябва да бъде в си мажор или а мажор, четири четвърти музикален размер, има лирична тема и се отнася до Дядо Коледа, сняг, дом и семейство или любов, пише expert.bg. Задължителни условия още са да има звънчета на шейна и да бъде в темпо приблизително 115 удара в минута.

След това споделя тези данни с композитора Хариет Грийн и продуцента Стив Андерсън. Дуото работи заедно, за да превърне цялата тази информация в песента "Любовта не е просто за Коледа", изпълнявана от London Community Gospel Choir.

Ето я и песента, която според Джон Бенет съдържа всички елементи от коледната музика, която ни кра дас е чувстваме весели преди празниците: