Голямо количество информация за себе си споделят повечето потребители във социалната мрежа Фейсбук. Обаче не спираме до тук, защото нова функция, ще дава възможност на потребителите да споделят още повече любопитни факти за себе си. Наименованието на новата функция е: "Знаете ли, че", която в голяма степен наподобява лексиконите на децата.

В нея потребителите могат да отговарят на различни въпроси. Например "каква свръхестествена сила искам да имам", "първото, което ще направя, ако спечеля от лотарията", "през понеделниците се чувствам...", и др.

Новата функция е опит на Facebook да задържи интереса на потребителите към споделяне на информация за себе си. Постепенно все повече хора предпочитат да използват социалната мрежа, за да споделят връзки към публикации, видео и снимки, но пренебрегват статусите, пише Blitz.bg

Новата секция ще е достъпна в профила на всеки потребител и той ще има контрол над нея. Ще може да избира на кои въпроси да отговори, за кого да са видими отговорите. Има и допълнителни възможности за персонализиране на отговорите с цветове и икони. Функцията е все още в начална фаза на разработка, което означава, че ще има още промени по нея.

Тя постепенно ще се появява в профилите на потребителите поетапно. Компанията не е коментирала дали данните ще се използват и например за подбор на реклами, но при положение, че всичко останало, което потребителите споделят, помага за селекцията на рекламите, които виждат, логично е и "лексиконът" да влезе в употреба на рекламодателите.