Броени дни остават до началото на Две-три бири фест 2018. Фестивалът на занаятчийската бира тази година ще оживи Тютюневия град на 16 и 17 юни. Събитието отново ще се случи в градска среда. Улица „Екзарх Йосиф” 16 ще бъде превърната в миниатюрно фестивално градче, като в програмата са включени различни пространства в СКЛАД-а на Фондация „Пловдив 2019” и Тотал спорт.

Посетителите на Две-три бири фест ще имат възможността да опитат десетки различни видове пиво. В дегустационната зона хмеловите си еликсири ще представят Бял щърк, Котка и Мишка, Hills, Brewforia, Диво пиво, Пивотека с MetalHead, Ailyak, Blek Pine, Артизан Казан, Binding. Голямата изненада тази година идва от Германия. В Две-три бири фест се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин партнират на пловдивския фестивал и ще представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.

Стартът на Две-три бири фест е в 12 часа на 16 юни, събота. Ще има различни тематични зони, място за отдих, музикално оформление и лакомства за всякакво угощение.

Програмата в съботния ден включва откриване на изложба шаржове на големия пловдивски карикатурист Ириен Трендафилов, посветена на пивото и Две-три бири фест. Маестрото отдавна е вдъхновен от слънчевото питие и от тематичните му карикатури, подготвени специално за фестивала, се усмихват 34 пълни и 11 празни халби. Ще може да им се насладите с чаша в ръка на четвъртия етаж на СКЛАД-а.

Дегустациите в събота приключват в 21 часа, а купонът в парти зоната в Тотал спорт започва точно в 20 часа. Зад пулта ще се сменят Ramsey Hercules, Visitor Q и Stereofox, а за бара се грижат миксолозите от Пощата.

В неделя организаторите канят родителите с децата си на фестивала, тъй като за малките ще има специален кът с аниматор от 16 до 18ч. Дегустациите във втория ден продължават до 19ч., а за финал посетителите ще могат да потанцуват със Swing Wink.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 150мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на пиво за вкъщи или за подарък на приятел със страст към хмеловото питие. 

 „Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.