Подобренията в дома не винаги трябва да бъдат синоним на основен ремонт - понякога и най-малките промени в дизайна дава фина, но забележима промяна в цялостната визия. А освен това има куп идеи, които ще ви помогнат да постигнете забележителен ефект, без да харчуте куп пари. От смяна на спалното бельо до няколко нови рафта, вижте лесни трикове, с които ще подобрите дома си бързо, лесно и естетично.

1. Подредете рафтовете.

 

Подобно на пренареждането на мебели, промяната на външния вид на рафтовете може да отведе декора в дома ви на следващо ниво. Организирайте книгите по цвят или размер, махнете някои елементи или добавете малко цвете, предаде Idei.bg. Всичко това е достатъчно, за да дадете нов живо на библиотеката си.

2. Освежете стената с галерия

Закачете снимки или картини и не се ограничавайте само до семейни портрети и снимки от пътуванията. Чувствайте се свободни да сложите страници от стари списания, текстове на любимите си песни или писма, които сте получили - дори не е нужно да харчите за рамки, за да ги покажете, просто можете да създадете импровизирани такива, използвайки цветно тиксо.

3. Ново спално бельо.

Ако не сте от типа, който ще започне изцяло да декорира спалнята си, можете да придадете на вашето пространство усещане за индивидуалност като сложите ново бельо. Изберете нещо различни, свежо и смело.

4. Сменете пердетата.

Вярвайте или не, тези аксесоари за прозорци могат да направят повече, отколкото да спират слънчевата светлина. Те имат способността да променят тона на стаята, да бъдат акцент или да подчертаят гледката.

5. Покажете колекцията си.

Вместо да държите колекционерските си предмети в кутии, декорирайте с тях. Подредете по начин, който да грабва вниманието и който да се вписва в цялостната атмосфера на дома. Дори не е нужно да слагате всичко. Достатъчни са три – четири предмета, без значение дали това са стари фотоапарати, дизайнерски колички или красиви вази.