Ще познаете хората с богат опит в кухнята не само по уверените им движения и самочувствието, с което държат ножа, а и по малките хитринки, които значително улесняват труда им, спестяват време и правят гозбите неповторимо вкусни. Дори и да не сте толкова напреднали с рецептите, прекарването ви в кухнята може да бъде много по-забавно, ако имате под ръка правилните продукти и принадлежности. Вижте класация, която са подготвили от maistorplus с 13-те най-хитри и полезни изобретения в кухнята.

7. Ножица за пица 

 

Още един вариант за ножица, с която не само ще нарежете парчетата пица като професионалист, но и ще ги сервирате изключително лесно на вашите гости. Бъдете сигурни, че ще ги впечатлите и ще поискат по още едно парче!

8. Дозатор за спагети

Приготвили сме още едно предложение за любителите на италианската кухня. Когато ви е трудно да прецените точно колко спагети трябва да сложите, за да има достатъчно за всички, просто използвайте този дозатор. А какво ще кажете за “конска” доза, ако сте прегладнели?

9. Тенджера с гевгир

Осигурете си удобство при приготвянето на италианска паста, използвайки тази тенджера в допълнение към дозатора. След като сварите пастата ще трябва да я отцедите от водата. Е, вече няма нужда да използвате гевгир, след като той е вграден в капака.

10. Таралеж ренде

За завършек на всяко ястие поръсете с кашкавал на вкус. Точно като живия таралеж, рендето с неговата форма се отличава и със същата острота на “иглите”.

11. Отварачка - пръстен

Защо да губите време в търсене на отварачката в шкафа, след като може винаги да ви бъде под ръка?! Утолете жаждата си със завидна бързина!

12. Заключваща се чаша

Ако работите в голям офис и не искате някой случайно да използва вашата чаша, ето че има как да я “заключите”. Всъщност технологията не е толкова сложна. В долната част на чашата има малка дупка и само собственикът й има “ключ” в съответната форма, за да я запуши :)

13. Суши лъжица

Чудили ли сте се как източните култури похапват супа? Онези от вас, които са се ужасявали от мисълта да ядат супа с клечки, вече могат да си отдъхнат. Е, истинските майстори едва ли ще имат нужда от творението, което виждате на снимката, но за всички останали - това може да бъде една добра и животоспасяваща идея.

ВИЖТЕ I ЧАСТ ТУК

TrafficNews.bg