Финалната версия на новата операционна система Windows 10 е на път да се появи през втората половина на 2015 г., потвърди Кевин Търнър от Microsoft, съобщава KALDATA.

По време на представяне на технологичната конференция на Credit Suisse във Финикс, щата Аризона, шефът на операциите в Microsoft представи еволюиращия бизнес модел на компанията.

В изказването си Търнър обеща, че Developer Preview на операционната система ще има в началото на следващото лято.

"А към края на лятото и началото на есента се надяваме, че вече ще можем да изкараме тази конкретна операционна система. В момента това е официалният ни план".

Графикът на Търнър почти напълно съвпада с това, което ръководителят на Microsoft Operating Systems Group Тери Майерсън обяви още през септември. Тогава той говори за Consumer Preview в началото на 2015 г., последвано от Developer Preview и накрая "пускова вълна", която трябва да дойде към средата на следващата година.

Вече знаем, че към края на януари 2015 г. Microsoft ще покаже Windows 10 Technology Preview, както и първи поглед върху мобилното SKU на операционната система, която ще работи за Windows Phone, ARM и Intel таблети.

TrafficNews.bg