Луната е в знак Водолей 01:41 часа, където ще остане до 14:41 часа на 13 декември.

Хората стават по-чувствителни и нервни. Поведението - свободно, непредсказуемо, освободено. Подсъзнателно се търси свобода, промяна. Събужда се интереса към всичко ново, необичайно. Човек може да започне се бунтува и противи на това, което счита за несправедливо. Може да изоставим старите си планове и да се захванем с нови. Подходящо време да се занимаваме с това, което ни увлича, за творческите пориви, нови проекти, срещи с приятели, търсене на единомишленици. Подхожда за реализация на всякакви смели идеи. В такива дни ни интересуват повече нашите приятели отколкото близките и е много приятно да провеждаме времето си с тях и с хора, които ни разбират. Увеличава се вероятността от аварии на електрозахранването, домакинските уреди, проблеми с комуникационните връзки.

Уязвими са сухожилията, вените, глезените. Да не се натоварват ставите и очите. Чувствителна е нервната система.

4 лунен ден, продължава от 10:11 часа на 10 декември до 10:52 часа на 11 декември.

Доминиращ 5 лунен ден, който започва от 10:52 часа на 11 декември и продължава до 11:29 часа на 12 декември.

Символ на деня е Еднорогът. Пети лунен ден е свързан с верността на избрания път, дългът и принципите. Един от най-отговорните дни. Ако можете да направите нещо съществено в своя живот, то проверете своите възможности и заложете фундамента сега. Ден за обективна оценка и усъвършенстване на всякаква дейност, а при човека – на деловите качества.

В този ден всичко ще ви се удава, ако проявите творческа активност и стремеж да достигнете до целта. Прекрасно се усвояват знания. Сега можете да отстоявате своите принципи, убеждения и идеали. Направените в този ден изводи са правилни. Човек реагира остро на влиянието на “неблагоприятните” хора. Желателно е всяка дейност да се довежда до край, иначе тя може да ни навреди.

Добре е в този ден да пътувате, да си поплачете насън или наяве. Ако плачете насън е хубаво, защото така се пречиствате.

Относно храненето се доверете на инстинкта си. Не следва да гладувате, но може да си изберете подходяща диета. Трябва да се отдели внимание на храната, защото това е единственият ден, когато храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Като основа на храненето се предпочита мляко и извара. Противопоказна е животинската храна. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо и риба.

Бизнес – Подходящо е за кардинални промени вътре във фирмата, например смяна на мебелите, промяна на концепцията за бизнеса и т.н. Всички дела, които се предприемат за подобрение и трансформация в този период са удачни.

Отношения – Добре е да се отдели повече внимание на духовната страна на отношенията между членовете на семейството. В 5-ия лунен ден е много лесно да се влюбим от пръв поглед, тъй като гледаме на света през розови очила.

Сексът в този лунен ден трябва да се приеме като целебен. Сексът в пети лунен ден трябва да бъде отпускащ и успокояващ. Избраните позиции трябва да бъдат лесни и удобни за двамата партньори. Сложните и акробатични пози е добре да се избягват, тъй като в енергийната структура на човек стават разни промени и не трябва да им се пречи.

Подстригването дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.

Покупки – Може да купувате всичко, каквото ви се иска – от най-малкото до най-голямото, от битова техника, до детски играчки. Ако купите дрехи или обувки, то ще ги носите дълго.

Сънищата носят важна информация. Указват вътрешните процеси на изменение. Получената информация се отнася не само за този лунен ден, но за целия месец.

Днес е 26 слънчев ден – Ден за справедливост и подаръци от съдбата, в който можете да молите и да получавате помощ от Висшите сили, особено ако е свързано с увеличаване на благосъстоянието. Днес даже най-простите и обикновени молби достигат до Небесата. Не си отказвайте нищо в този ден. Каквото ви хареса – вземайте го – то ви принадлежи. Не трябва да са ви чужди всички земни радости. Правете всичко с желание и от сърце.

Източник: Дунав мост