Пролетта дойде, а с нея ще зачестят и разходките на открито. Предлагаме ви няколко маршрута в радиус на около 50 - 70 км от София, които можете да посетите и да се полюбувате на красиви водопади.

Рилска Скакавица е едно от местата, на които можете да отидете през почивните дни. Намира се на около 75 км от София като целта е да достигнете Сапарева баня. Това е и най-високият водопад в Рила. Височината, от която пада водата е около 70 метра. Леснодостъпен е и е един от най-красивите в България.

снимка: Милкана Петрова

Бовска скакля пък се намира в Искърския пролом до село Бов. Намира се на около 50 км от столицата. В непосредствена близост е и Вазова скакля, който обаче е на запад от река Искър под село Заселе.

снимка: Симеон Симеонов

Можете да посетите и водопад Казаните, който е в близост до село Чавдар, а разстоянието е около 77 км от София. Водите му са сбор от пет малки водопада, които падат в общ „казан“.

снимка: Таня Даскалова

Бихте могли да си организирате разходка и до водопад Горица, който е близо до село Овчарци, Сапарева баня. Всъщност този водопад е един от Овчаренските водопади, намиращи се в северното подножие на Рила. Разстоянието от София до това приказно място е около 70 км.

снимка: Милкана Петрова

Има още едно място, което си заслужава да отидете. Това е Добровишка скакля. Намира се до Своге и е на около 60 км от столицата. Водният пад е около 20 метра. Разбира се, ако искате да го видите в целия му блясък, трябва да го посетите през пролетта, когато се топят снеговете.  

снимка: Милкана Петрова

Имаме невероятно живописна природа! Нужно е само да излезем от панелките и да се полюбуваме на красотата, с която ни е дарила земята!