В китайската провинция Хунан се проведе годишният фестивал на лютата чушка. На него обичайно бе организиран конкурс за скоростелно похапване на чили. Победител в надпреварата стана китаецът Танг Шуайхуей, който за малко повече от една минута успя да изяде 50 много люти чушлета. Като награда в надпреварата той получи 3-грамова 24-каратова монета.

По време на нетрадиционното състезание няколко медицински лица следяха състоянието на състезателите, които безотказно похапваха от лютивия зеленчук. Конкурентите за спечелването на златната монета бяха разположени в плитък басейн със студена вода, в който плуваха 3 тона люти чушлета. Всеки от тях за максимално кратко време трябваше да изяде 50 броя. Танг Шуайхуей успя да приключи своята порция само за 68 секунди, което беше достатъчно да бъде определен като победител.

Традиционната кухня на провинция Хунан се отличава с присъствието на лютите чушки и богато оцветните ястия на трапезата. Фестивалът на този зеленчук ще продължи до края на месец август, като за всеки ден организаторите са предвидили различни състезания, в които чилито активно ще присъства.