Десетки и стотици хиляди са имената на градове по цял свят. Някои са причудливи, други смешни, трети безумни.

Това, което ще ви представим днес, обаче са градовете с най-дългите имена. При някои от тях трябва буквално да си завържеш езика на панделка, за да ги произнесеш.

Mooselookmeguntic, Мейн

17-буквеното име е най-малкото трудно за произнасяне. Mooselookmeguntic означава  "място за хранене на лос" и описва езеро, а не град, който е популярен за риболов и се намира в западната част на Мейн, пише Profit.bg.

Chargoggagogmanchauggagoggchaubunagungamaugg, Масачузец

Това е друго езеро, а не град, но влиза в класацията, защото този обект е са най-дългото име в САЩ и третото най-дълго в целия свят - много впечатляващо!

Намира се в Уебстър, Масачузетс, и се нарича още "Езеро Уебстър" - просто малко по-лесно да кажем от Chargoggagogmanchauggagoggchaubunagungamaugg.

Kleinfeltersville, Пенсилвания

Признат като едно от най-дългите еднозначни имена в Съединените щати, общността на Kleinfeltersville си е спечелила славата на туристическа атракция не само покрай името, но и заради наблюдението на птици и различни активности на открито.

El Rio De Nuestra Senora Reina De Los Angeles De La Poricuncula, Калифорния

Най-вероятно познавате този град с модерното му име ... Лос Анджелис.

Според Мишел Д. Гарсия-Ориц, в историческия паметник Ел Пуебло де Лос Анджелис, градът на ангелите е наречен по името на река, наречена El Rio De Nuestra Senora Reina De Los Angeles De La Poricuncula, или река на Дева Мария - кралица на ангелите Poricuncula, в чест на религиозен празник, който испанските заселници празнуват в деня, преди да го открият.

Freixo De Espada - Cinta, Португалия

Дори след няколко чаши вино в района на виното Duoro в Португалия, надали ще може да съберете достатъчно смелост, за да произнесе името на този град. Познат с буйните и цъфтящи бадемови дървета и оранжеви покриви, този португалски скъпоценен камък определено си заслужава посещение.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Уелс

Това малко село с приблизително 300 обитатели в Уелс първоначално е било наречено Llanfair Pwllgwyngyll, преди името да бъде променено на гореизписаното.

Името от 58 букви е измислено през 1860-те за туристически и промоционални цели, но не е ясно колко добре работи за тях.

Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä, Финландия

Ако мислите, че чувате грешно след малко повече питиета, грешите. Името на този район е измислено от финландски собственик на кръчма, който се опитва да регистрира помещението два пъти с вече приети имена, но не успява.

Fuerstenfeldbruck, Германия

Ако не говорите немски, много германски имена най-вероятно не ви звучат красиво. Независимо от името си обаче, градчето може да се похвали и с някои невероятни атракции, като бароков манастир, построен през 1263 г. от Лудвиг II.

Drehideenglashanatooha, Ирландия

Това не е име на град, а на мост и означава "Малък мост от зеленото племе". Колко очарователно!

Nunathloogagamiutbingoi, Аляска

Искате да почивате в град с дълго име? Не търсете повече. Nunathloogagamiutbingoi ви предлага плаж и пясъчни дюни на югоизточното крайбрежие на остров Nunivak в Аляска. Да, правилно. Дори и в Аляска има плаж.

Bovenendvankeelafsnysleegte, Кейптаун

Разположено в пустинната долина на Северен Кейптаун, Южна Африка, това място изглежда като сцена от „Крал Лъв“. Името на африкански означава: "Горният край на долината". И ако оригиналът не звучи твърде привлекателно, гледките към планината са направо хипнотизиращи.

Azpilicuetagaraycosaroyarenberecolarrea, Испания

Името на града произхожда от баския език и означава "ниското поле на високите кошари на Azpilkueta".

Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit, Тайланд

Банкок - популярната туристическа дестинация в Азия също така се нарича Krung Thep от местните жители за кратко, защото, нека да бъдем честни, никой няма време да каже това име.

Този град споделя същия псевдоним - "Град на ангелите", като Лос Анджелис, въпреки конфликтите им. Може би затова Л.А. е изпълнен с толкова много йога?

Jászfelsőszentgyörgy, Унгария

Само 1 905 души обитават град Jászfelsőszentgyörgy. Той се намира в района на Централна Унгария и е отделен от общността Jászfényszaru (още едно лудо име) до 1990 г., след което става независим.