Кендал Дженър може и да не е най-богатата във фамилията Кардашиян-Дженър, но пък печели повече от всеки друг модел в света.
23-годишната Кендал е заработила 22.5 млн. долара в периода юни 2017 – юни 2018 г. и оглавява тазгодишната класация на най-високо платените модели в света на сп. Forbes.

Нейната по-малка сестра Кайли е спечелила 166.5 млн. долара в същия период, благодарение на своята компания Kylie Cosmetics. По-голямата Дженър обаче отчита рекордна в кариерата си година с редица договори с Estee Lauder, Adidas, Calvin Klein и др.

В класацията Дженър изпреварва супермодела Карли Клос, която е заработила 13 млн. долара, пише Profit.bg. Годината също е рекордна в 10-годишната кариера на модел на Клос. Тя има доходоносни рекламни договори с компании, като Swarovski, Adidas и Estee Lauder. Тя използва популярността си и основа „Програмирайте с Клоси“ - образователна организация с нестопанска цел, коят има за цел да обучава момичетата на основите в програмирането.

10-те най-добре платени модели в света са заработили общо 113 млн. долара за 12-те месеца до юни 2018 г., като сумата бележи лек ръст, в сравнение с предходната година, когато достига 109.5 млн. долара. Всичките те използват социалните медии, за да засилят популярността си. Тя помогна на модели, като Криси Тийгън и Роузи Хънтингтън-Уайтли (двете делят третото място с по 13.5 млн. долара), да започнат да се занимават и с други неща.

Тийгън, например, има серия прибори и съдове за готвене, издаде втора готварска книга и е водеща на музикалното телевизионно предаване Lip Sync Battle.

Холивуд остава във визията на Кара Делевин (5-о място с 10 млн. долара), въпреки неуспеха на последния филм с нейно участие - Валериан, който генерира едва 225.9 млн. долара при бюджет от 177.2 млн. долара. Дауцен Крос (10-о място; 8 млн. долара) се завръща в класацията след едногодишно отстъствие, благодарение на договорите си с компании, като L'Oréal и Piaget.

От подреждането изпадат Адриана Лима, Ашли Греъм и Лиу Уен, които са спечелили по по-малко от необходимите 8 млн. долара за влизане в тазгодишната класация.

Ето и кои са 10-те най-високо платени модели в света през 2018 г.:

1. Кендал Дженър 

Доходи: 22.5 млн. долара

2. Карли Клос 

Доходи: 13 млн. долара


3. Криси Тийгън 

Доходи: 11.5 млн. долара

4. Роузи Хънтингтън-Уайтли 

Доходи: 11.5 млн. долара

5. Жизел Бюндхен

Доходи: 10 млн. долара

5. Кара Делевин

Дохиди: 10 млн. долара

7. Джиджи Хадид 

Дохиди: 9.5 млн. долара

8. Бела Хадид 

Доходи:  8.5 млн. долара

8. Джоан Смолс 

Дохиди: 8.5 млн. долара

 
10. Дауцен Крос 

Дохиди: 8 млн. долара