Вички знаем, че кучето е най-добрият приятел на човека, но какво ще кажем за котката? Е, котката е най-добрият приятел на... себе си. Котките не се интересуват дали ги харесвате или не, няма да ви донесат вестника или да играят с вас на фризби. Можем да ги опишем като хладни и независими, горделиви или егоистични - всеки от нас има различна представа за пухкавите животинки.

За целта на днешния тест, изберете едно от следните изречения, което най-точно описва вашата представа за котката:

1. Тайнствена и непроницаема

2. Спокойно припичаща се на слънце

3. Самотна и неразбрана

4. Приятна за галенe

Отговори:

1. Тайнствена и непроницаема

Как избрахте да опишете котката? Давайки й черти на характера, каквито имат хората. Това говори за вас, че откривате себе си в тези характеристики. Тайнствени и загадъчни, вие се променяте постоянно. Поведението ви изненадва хората около вас и никой не може да предугади какъв ще бъде следващия ви ход. Всъщност точно това привлича авантюристично настроените хора към вас - интригуващата ви природа е истинско предизвикателство за тях. Това обаче, може да откаже други да се борят за вниманието ви. Не всички обичат игрички и имат време и желание да ви опознават и разгадават. Понякога изглеждате твърде сложни за разбиране, внушавате идеята, че носите със себе си само драми и проблеми. Не е зле да се разкривате малко повече и да показвате и гальовната си страна, пише Dama.bg

2. Спокойно припичаща се на слънце

Описвайки една от типичните дейности на всяка котка, вие показвате, че търсите спокойствие, баланс и хармония във всяка ситуация. Веднага печелите хората - самите вие също приемате останалите с широко отворено сърце. Общуването ви се отдава и намирате общи теми за разговор с всеки, когото срещнете. Хората ви възприемат добре, чувстват се отлично във вашата компания - изпълнени с небрежно щастие и спокойствие. Проблемът е, че понякога това спокойствие, което излъчвате, може да се приеме от останалите като лекомислие или незаинтересованост.

3. Самотна и неразбрана

Този отговор показва, че от съществено значение за вас е ролята на индивида във (или извън) групата. Вие сте топли по душа и истински загрижени за другите. Внимавайте обаче вашата чувствителност да не ви изиграе лоша шега и да ви подтикне към мелодрами в живота ви. Овладейте чувствата си и не ги изливайте безразборно по всякакви поводи. За да не стават грешки, премисляте ситуацията трезво, преди да реагирате. Може би в момента се чувствате изоставени, изолирани, смятате че нямате верни приятели, на чието рамо да можете спокойно да се облегнете... А дали наистина е така, или сами се дистанцирате от близките си?

4. Приятна за галене  

Възприемате котката чисто физически, мислите не каква е самата тя, а как влияе на вас. В най-добрия случай може да се каже за вас, че излъчвате една спокойна самоувереност, на която всеки може да завиди. Възможно е обаче и да сте в другата крайност - силно егоцентрични личности, които смятат, че слънцето изгрява за тях и ролята на всички останали на този свят е да им угаждат, да ги стимулират и да им служат... Обуздайте тази си природа и помнете, че другите са точно толкова важни, колкото сте и вие. В противен случай можете да останете без приятели или "последователи", както най-вероятно бихте ги нарекли вие. Търсете баланса в отношенията, давайте по нещо и от вас, вместо да очаквате единствено да получавате.