Кралската сватба на принц Хари с актрисата Меган Маркъл безспорно е светското събитие на годината. Подготовката тече от седмици и целият свят е приковал поглед в Уиндзор.Колко обаче ще струва отпразнуването на любовта между двамата?

През 2011 г. по-големият брат на Хари - Уилям, се венча за Кейт Мидълтън, разходите за което бяха около 34 млн. долара. Сегашната сватба обаче ще бъде по-скъпа. Смята се, че крайната сметка за нея ще възлезе на 45,8 млн. долара, съобщава Bride Book, цитиран от Expert.bg

Парите ще бъдат платени от три източникабританското правителство, кралското семейство и семейството на Меган Маркъл. 

Правителството ще поеме разходите за охраната и сигурността, които със сигурност ще са доста големи. На сватбата на Уилям и Кейт те достигнаха близо 9 млн. долара. 

Кралското семейство ще плати за повечето неща - тържеството, музиката, храната, цветята. Това едва ли ще е голям проблем за него, тъй като по данни на Forbes само кралица Елизабет II разполага със състояние от 530 млн. долара.

Семейството на Меган Маркъл също ще даде своя принос. Говори се, че роклята на булката ще струва 500 000 долара и тя ще си я плати сама. Богатството на Меган се равнява на около 5 млн. долара и е натрупано предимно от заплатата ѝ от хитовия сериал "Костюмари". Не е ясно кои разходи ще поемат роднините ѝ, но вероятно ще са някои от по-скромните. 

Кралската сватба обаче не е само разход и ангажимент. Изчисления сочат, че тя ще влее 1,4 млрд. долара в британската икономика чрез туристите, които ще пристигнат за нея, сувенирите, мърчандайза и чисто рекламната ѝ стойност.