"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание и На кои органи влияят пръстени, обеци и гривни?

Знаете ли , как ви се отразява  носенето на пръстени, обеци и гривни? На кои човешки органи и как влияят? Какво знаете за енергиите в човешкото тяло?

Много често главоболието идва от сребърната верижка или венчалната халка, то  може да е причината за всички хормонални проблеми. При мъжете, които постоянно носят венчалната си халка, по-често се срещат полови разстройства. Носени неправилно, безобидните, на пръв поглед, метални украшения са способни да намалят жизнения тонус и даже да предизвикат сериозни заболявания  смятат лекарите-рефлексотерапевти.

 Древно източното учение за енергиите и меридианите днес е признато дори от крайните материалисти. В нашето тяло има особени канали, по които циркулира особена субстанция, която отговаря за нашето самочувствие. В Китай я наричат Ци, в Индия - прана. Тази основополагаща жизнена енергия се движи по единайсет двойни и две единични меридиани - линиите, съединяващи биологично активните точки, като трамвай по релси, както кръвта по вените.

Всъщност металните предмети, които образуват затворен кръг, са способни да „прещипят“ енергийните канали така, както гуменият ремък прещипва и прекъсва артерията. Да, но там лекарят слага бележка, кога е сложен и кога да се махне ремъкът! А ние често носим пръстените и верижките по 24 часа.

Не случайно в старите времена графините и баронесите са си слагали украшения само по време на баловете, а после са си ги оставяли по кутиите за бижута. Само си представете:

  • Когато слагаме затворена метална гривна на ръката си прекъсваме едновременно шест меридиани: сърце, бял дроб, тънко и дебело черво, перикард и меридианите на тройния нагревател (троен енергизатор);
  • Колието или верижката на шията също прекъсват шест меридиани: тънко и дебело черво, пикочен и жлъчен мехур, стомаха и тройния нагревател;
  • В зависимост от това, на кой пръст на ръката сте сложили пръстена, той може да обхваща различни: кутрето - сърцето и тънките черва, безименния - хормоналната система (меридианите на трите нагревателя), средният - кръвообращението и половата система, показалецът- дебелото черво, палецът - белите дробове;
  • Подобна е ситуацията и с пръстите на краката: пръстен на първия пръст блокира меридианите на черния дроб и далака - подстомашната жлеза, на втория - меридиана на стомаха, на четвъртия - жлъчния мехур, на петият пръст - бъбреците, само средният пръст на крака може да бъде украсен без никаква опасност;
  • Гривните на глезените пречат на работата на стомаха, далака-задстомашната жлеза, бъбреците, черния дроб, пикочния и жлъчния мехури.

Възможно е именно за това в древността са слагали нашийници на робите - за да намалят жизнения им тонус.  И оттук следва въпрос - Как влияят тежките златни и сребърни синджири по злати като ланци? Учените отчитат, че такива водят до забавяне на умствената дейност и засилват агресията.

 Не носете постоянно метални украшения които образуват затворен кръг. Достатъчни са 3-4 часа в денонощието. Изключение правят обеците, ако са поставени на меката част на ухото, защото там няма енергийни меридиани;

  1. Ако искате да носите любимата си верижка постоянно - разделете кръга, който образува. Близко до закопчалката направете незабележимо звено от конец. Същото важи и за гривните.
  2. По-добре не носете кръстчето на златна или сребърна верижка, а както в стари времена – на специална здрава връвчица или кожено ремъче.
  3. За да не пострадате от металните пръстени (злато, сребро, мед, неръждавейка) избирайте такива, които са прекъснати от «леглото», в което е монтиран камък или по принцип не образуват затворен кръг.
  4. Носете украшения само от тези метали, които подхождат на вашия организъм. Проверката за съвместимост се прави с помощта на мускулна проба (вземаме в ръка вещ от дадения метал: ако мускулите на ръката отслабват, значи металът е неподходящ).

Следва…

Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.