Плаващ хотел под формата на гнездо ще отвори врати до края на месеца близо до село Харадс в Северна Швеция.

"Аrctic Bath Hotel" е място за почивка, което се носи по местната река. Или поне през лятото. През зимата той засяда в леда.

Дизайнът му наподобява купчина пръчки, образуващи птиче гнездо, което свети от вътрешността. Сградата е изцяло бяла, за да се слива с фона от сняг и лед наоколо.

Интериорът е луксозен. Арктически басейн е разположен на открито в централната част на хотела. Температурата на водата му е затоплена само до 4 градуса Целзий, така че е малко студен за разпускане, но е чудесен начин да се почувствате освежени.

След като се гмурнете в басейна, може да се сгреете в някоя от четирите сауни на хотела или да си вземете гореща вана. При желание, можете да се охладите допълнително в ледената външна вана. Хотелът предлага и различни СПА услуги - масажи, процедури за лице и други.

В хотела има шест стаи, които се носят по водата, отделени от главната част, за да подсилят усещането за спокойствие и пълно уединение. Всяка от стаите има големи прозорци. Ако сте късметлия, може да видите северното сияние, докато сте се сгушили под завивките, пише Dariknews.bg