Меркурий в своята ретроградност се върна в знак Лъв и сега отново преминава в знак Дева – най-комфортното за него местоположение. Приемането на решения ще става не въз основа на чувствата, а на разума. Хората ще работят по-бавно, задълбочено и методично.

Хармоничния транзит на Луната с Нептун се характеризира с повишена възприемчивост към вибрациите и ритъма на живота, интелектуално вдъхновение и стимулира усилено въображението, пише Новини. Може да измислите нещо хитроумно. Ставате възприемчиви към чувствата на близките до вас хора и можете да им повлияете. Втората половина на деня може да бъде използвана за хармонизиране на отношенията. Засилва се психическата активност.

Могат да се изострят психичните и психоматичните заболявания. Подходящо за морска разходка, за посещение на храм, манастир, за топла вана на краката и педикюр. Засилват се творческите импулси, артистичните способности.

Луната е в знак Телец. Трайте си, защото е безсмислено да предприемате нещо съществено и важно. Отдайте предпочитание само на текущите и обичайни дела. Пазете гърлото от викане и избягвайте силно изстудени напитки, тъй като днес е особено чувствително. Благоприятно е за ръчен труд, за уединение и самовглъбяване. Избягвайте немотивираните действия и местата, където има много хора.

Употребете силен самоконтрол и не се поддавайте на провокации. Съблюдавайте строгост в желанията си. Внимателно правете подбор на храната си, която трябва да е преди всичко качествена. Всичко друго не докосвайте. Който провежда диета, трябва да я спазва. Гладуването е противопоказно през днешния ден. Благоприятно време за зачатие. 20 лунен ден, който продължава от вчера до 22:23ч.

Ден на духовното преображение, умението да видите от “височина” преживения лунен месец, последните събития от вашия живот. Не случайно духовните учители казват да се гледат не вещите, а връзката между тях и тогава ще ви се открие истината. Може да се окаже ден на удивителните открития, които помагат на човек да види света по нов начин, както и да постигне вътрешно преображение. Прекрасен период за медитация и духовно съзерцание.

Ако добре познавате космическите закони, можете да постигнете могъщество. Много е важен избора в 20-я лунен ден за преодоляване на съмненията и приемане на решенията. Преодолейте своя страх! Страхът е най-големия противник през този лунен период.. Всичко замислено и предприето в този ден ще има успех. Хубаво е да се прекара деня в къщи със семейството.

Отношения - Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят.

Секс - Сексуалните отношения могат да останат предишните. Не е необходимо да внасяте нови елементи. Просто се ограничете с качествен секс. Любовните отношения да бъдат спокойни. Старата любовна техника е по-добра, отколкото някоя нова. Главното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно.

Подстрижка – стимулира оптимизма. Ако не ви е време за фризьор, можете в къщи сами да подрежете бретона си или подрежете милиметър от някой кичур. Това съществено ще се отрази на вашето сегашно и бъдещо състояние. Срешете косата си в направление четирите посоки на света за привличане енергията на този ден, посветен на самоанализ и размисъл. В резултат на това можете да се сдобиете с нова надежда. Не се препоръчва боядисване на косата.

Сънища - Сънищата са особени. Може да видите сън по своя поръчка. Като легнете, мислено може да формулирате въпрос, на който ви се иска да получите отговор.

21 лунен ден започва от 22:23ч и продължава до 23:03ч на следващия ден.