Немският журналист Пол Швен направи експеримент – направи акаунт в социалната мрежа за запознанства Тиндър, използвайки снимки на младия Йосиф Сталин, съобщава MediaLeaks.

Идеята му дошла на ум, когато разглеждал кибритена кутия с лика на Бащата на Народите.

Швен се регистрирал като 27- годишния Йозеф. Като запълвал профила, използвал и един истински факт от живота на генералисимуса – че работи като главен редактор на вестник „Правда“, а Сталин наистина е бил един от редакторите на изданието.

Също така журналистът се опитал да открие романтичен цитат от Сталин, но тъй като не успял да открие такъв му се наложило да перифразира сентенцията „Хитлеровците идват и си отиват, а Германия и германският народ остават“ като „Връзките идват и си отиват, но любовта остава“.

През първите петнайсет минути фалшивият Йозеф се опитвал да флиртува с жени, но не му се получавало много добре. След което в профила си написал, че е биксексуален и тогава станало горещо. Пол-Йозеф бил засипан с комплименти и пикантни предложения.

Някои от свалячите след разговора с Пол-Йозеф се разочаровали и го наричали „диктатор“, други веднага разбирали, че Пол се прави на Сталин и си говорили с журналиста за история. Швен отбелязва, че много малко хора се отнесли отрицателно към гаврите му с тиранина. Един потребител дори му казал, че с радост би „споделил ГУЛАГ“ заедно с Йозеф.

Превод и редакция: Trafficnews.bg