Всеки, който харесва луксозният и скъпо изглеждащ декор иска да се радва на точно такъв дом. Но доста често желанията и бюджетът, с който разполагаме се разминават и се налага да се примирим с по – скромния вид на стаята ни. Всъщност не е съвсем така. Това да имаме стая, която е скъпа и стая, която изглежда скъпа са две различни неща. Защото с малък бюджет и хитри трикове може да имате дом като от списание, пише Idei.bg.

Вижте няколко тайни, които може да приложите в трапезарията.

Едно от най-простите неща, които можете да направите в трапезарията, е да добавите цвят към стените. Боята е евтина, лесна за нанасяне, а леко оцветените стени могат да бъдат много по-интересни от белите стени. Не се чувствайте задължени да боядисвате с ярки цветове, бледите или пастелни тонове също са решение, за да придадете интерес към стаята.

Масата е центъра на стаята, а красиво аранжираната маса ще се превърне в звездата. Ваза с цветя или декорация няма да оставят безразличен никой от вашите гости.

 

Златото винаги е било символ на богатство и лукс. Разбира се, не всеки може да си позволи да купи позлатена посуда, но ако имате възможност инвестирайте в комплект вилици, ножове или лъжици или чинии със златисти елементи. Това ще промени цялостния вид на стаята.

Килимите винаги са били важна част от всяко помещение, а за трапезарията това не прави изключение. Изберете точният размер, за да не развалите ефекта.

 

Ако не искате да боядисвате стените, помислете за тапет. Дори не е нужно да слагате навсякъде. Само една стена, дори и с по – скъп тапет ще придаде ново излъчване.

Няма да се уморим да повтаряме, че светлината е от ключово значение за вида на една стая. Красив полюлей, достатъчно и равномерно разпределена светлина са част от тайната за по – луксозен вид на стаята.

Всяка стая се нуждае от произведение на изкуството. То дава финиша на една стая, добавя лично излъчване и може да е елементът, който ще добави интерес към помещението. Не е нужно да купувате скъпа картина, може да намерите доста креативни модели и онлайн.